Sve vesti Svet

JP MORGAN- U Ameriku stiže nešto “mnogo gore” od RECESIJE

JP MORGAN- U Ameriku stiže nešto "mnogo gore" od RECESIJE

Banka sa Volstrita izdala je zastrašujuće upozorenje za američku ekonomiju.

Šef bankarskog giganta na Volstritu JPMorgan Chase, Džejmi Dajmon, upozorio je investitore na verovatnoću pada američke ekonomije, rekavši da bi na pomolu moglo da bude „nešto gore“ od teške recesije.

Prema izveštaju Yahoo Finance-a u subotu, Dimon je primetio da je ekonomija „snažna“ , dok su bilansi preduzeća i potrošača „u dobrom stanju“. Bankar je, međutim, ukazao da su na horizontu „olujni oblaci“ , uključujući rastuće cene nafte i veće kamate.

„Kada prognozirate, morate razmišljati drugačije. Stope, kvantitativno zatezanje (KT), nafta, Ukrajina, rat, Kina“, rekao je Dimon. „Ako bih morao da stavim kvote: meko sletanje 10%. Teže sletanje, blaga recesija, 20%, 30%. Teža recesija, 20%, 30%. A možda i nešto gore na 20% do 30%. Greška bi bila reći  ‘evo moje prognoze za jednu tačku'“ , pojasnio je on.

UPUTSTVO- Evo kako da prepoznate ko radi za Vučića: Koga ON plaća a KO za njega radi besplatno

Prošlog meseca, Dimon je upozorio da će geopolitičke tenzije, rastuća inflacija, opadajuće poverenje potrošača i neizvesnost oko toga koliko će kamatna stopa Federalnih rezervi biti povećana, u kombinaciji sa sukobom u Ukrajini, verovatno imati negativan uticaj na globalnu ekonomiju negde u budućnost.

Ranije u junu, šef najveće američke banke pozvao je amerikance da se pripreme za ekonomski „uragan“.

NultaTačka