Srbija Sve vesti

Jutjuber Nebojša Stefanović odgovario na optužbe Hrkalovićeve! Uperio prst u kolegu jutjubera Đukanovića

Jutjuber Nebojša Stefanović odgovario na optužbe Hrkalovićeve! Uperio prst u kolegu jutjubera Đukanovića

Izgleda da su jutjuberi posle Vladimira Đukanovića i njegovog podkasta na kanalu Objektiva dobili još jednog kolegu i to ministra odbrane Nebojšu Stefanovića.

Kako bi rekao Baka Prase, Vladimir Đukanović i Neša Stefanović započeli su “dramu” nakon što je u podkastu Objektiva gostovala Dijana Hrkalović koja je otvoreno optužila Stefanovića za zaveru protiv predsednika države Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Drama na relaciji bivša državna sekretarka, sada okrivljena Dijana Hrkalović i bivši ministar policije, sada odbrane Nebojša Stefanović ima nastavak. Stefanović je u snimljenoj video izjavi odbacio sve optužbe i prstom uperio u Hrkalovićevu i njenog advokata, stranačkog kolegu Vladimira Đukanovića.

Bezočne laži, neistine koje plasira i orkestrira političko medijska hobotnica i beskrajna odanost predsedniku Aleksandru Vučiću – to je ukratko odgovor ministra odbrane Nebojše Stefanovića na optužbe njegove nekadašnje saradnice Dijane Hrkalović. Za dirigentskom palicom je, tvrdi Stefanović, jedan poslanik stranke kojoj i sam ministar pripada.

O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

„Medijsko političke manipulacije se rade da bi se zaštitili nečiji privatni biznis interesi, to su u ovom trenutku Aleksandar Papić, Vladimir Đukanovič i grupa ljudi oko njih. Dijana Hrkalović besomučnim lažima pokušava da dobije neku milost u toj medijskoj mašineriji ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu ili da kasnije negde bude postavljena u državnom sistemu“, rekao je Stefanović.

Stefanović sve optužbe negira i to u stvari nije novo. Nova je oštrina njegovog odgovora, i kritike na račun člana sopstvene partije.

“Prvi put iz usta nekoga iz SNS čujemo kritike na račun Đukanovića baš povodom njegovog upliva u pravosuđe, zato što je on sada i advokat i šta je sve bio u onim telima u Skupštini u vezi sa pravosuđem”, kaže Milica Vojinović, novinarka KRIK.

Kao što se Dijana Hrkalović u svom intervjuu zaricala na vernost predsedniku Aleksandru Vučiću, to isto čini i Stefanović ponavljajući da on sve duguje Vučiću, te da je sve što je radio, radio sa namerom da mu pomogne.

“Kada u tome nisam uspevao i kada sam pravio greške, verovatno sam mu naneo štetu. I verovatno sam mu naneo i bol i tugu i sve ono o čemu je on često govorio u javnosti. Meni je važno da on zna i da građani znaju da to nije bilo sa namerom da mu se napravi šteta”, rekao je Stefanović.

Cilj javnog gloženja pojedinih članova SNS i prebacivanje odgvornosti može da bude i da se zaštiti glavni čovek u stranci i Srbiji.

“Da prebacuju krivicu sa jednih na druge upravo krivicu u vezi sa saradnjom sa kriminalcima koja je svima sada očita, i sada se oni međusobno optužuju, ali svi kažu onu glavnu stvar, da to nema nikakve veze sa predsednikom. Cilj je da mi sada pratimo to njihovo prepucavanje međusobno, a da na kraju zanemarimo da je predsednik svakako sigurno znao za sve to što se dešava”, kaže Vojinović.

Akteri se optužuju za prekršaje i izvršenje krivičnih dela. Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorio je portalu Nova.rs da ovi istupi nemaju snagu dokaza, kao i da je ono što je rekla u intervjuu pred sudom Hrkalović prećutala.

“Tokom istražnog postupka okrivljena Dijana Hrkalović se branila ćutanjem, dok je na glavnom pretresu iznela odbranu, uz odbijanje da odgovara na pitanja tužioca.“ …”istupanje okrivljenih u javnosti, van sudnice, i iznošenje sopstvenog viđenja događaja za koje su optuženi je postalo gotovo uobičajena praksa”…”Takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu niti se mogu smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom”, navelo je Tužilaštvo u odgovoru.

Svi uključeni u ovu dramu, kao i najviši predstavnici države ponavljaju da veruju u institucije i prepuštaju im da urade svoj posao. Posao za institucije možda će uskoro dodati Vladimir Đukanović koji je već najavio novo obraćanje.

Ono što je najinteresantnije od svega, više od bilo koje “drame” ovih jutjubera jeste činjenica da su na oba kanala, podkasta ili videa isključeni komentari tj. gledaocima je zabranjeno da komentarišu. Šta to beše sloboda govora?

NultaTačka