Sve vesti Svet

Kadirov: Još jedan grad je pod našom kontrolom- Ukrajinska strana demantuje bez dokaza

Kadirov: Još jedan grad je pod našom kontrolom- Ukrajinska strana demantuje bez dokaza

Čečenski lider Ramzan Kadirov potvrdio je da su njegovi vojnici preuzeli kontrolu nad većinom istočnog ukrajinskog grada Popasna, dok sa druge strane ukrajinski zvaničnici tvrdeda se bitka za istočni grad još uvek vodi.

„Borci čečenskih specijalnih snaga stavili su pod kontrolu veći deo Popasne. Glavne ulice i centralni delovi grada su potpuno očišćeni“, napisao je Kadirov na Telegramu.

Sredinom aprila, ruske snage su pokrenule novu ofanzivu duž većeg dela istočnog krila Ukrajine, a neki od najintenzivnijih napada nedavno su se dogodio upravo u okolini Popasne u Lugansku.

Ukrajina demantuje

Ipak, ukrajinska strana navodi kako se teške borbe za grad nastavljaju.

„Bitka za Popasnu je u toku. Ruski propagandisti radosno javljaju da su je već zauzeli, ali nije tako. Ovo je, samo ove nedelje, njihova 117. tvrdnja o ‘osvajanju Popasne'“, rekao je Aleksej Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika.

Takođe, guverner Luganske oblasti Sergej Gajdaj rekao je u subotu da ukrajinske snage i dalje kontrolišu tu oblast.

„Situacija je veoma teška, ali pod kontrolom“, rekao je Gajdaj i dodao da čečenski vojnici nisu učestvovali u borbama, već su pljačkali i snimali video-snimke.- za šta ne postoje nikakvi dokazi.

NultaTačka/Mediji