Sve vesti Svet

KAKO JE MOGUĆE!? STRUČNJACI U ČUDU! FLORIDA KOJA NEMA NIKAKVE MERE IMA MANJI BROJ OBOLELIH OD OSTALIH DRŽAVA SAD-a

Pisao Elena Vuk

Države SAD-a koje imaju donešene mera za obavezno nošenje maski prijavljuju više slučajeva koronavirusa po glavi stanovnika od Floride, koja je bila konstantna meta masmedija tokom pandemije koronavirusa.

Illinois je samo jedna od nekolicine država koje imaju meru o obaveznom nošenju maski. Guverner J.B. Pritzker ponovo je doneo meru za nošenje maski krajem avgusta, koja zahteva da svi stanovnici Ilinoisa stariji od dve godine nose masku u zatvorenom prostoru, bez obzira na status vakcinacije. Međutim, čini se da to nije sprečilo širenje virusa.

Guverner Ilinoisa J.B. Pritzker

Prema New York Times-u za praćenje koronavirusa, Illinois beleži dnevni prosek od 4.661 slučaja, ili 37 na 100.000. To odražava povećanje od 45 posto u poslednje dve nedelje.

Iako je Oregon ove sedmice ukinuo svoj kontroverznu obavezu o nošenju maski na otvorenom, još uvek postoji zahtev za korišćenje u zatvorenom prostoru. Ipak, izveštava o dnevnom proseku od 806 slučajeva, ili 19 po glavi stanovnika.

U Oktobru je administracija guvernera Michelle Lujan Grisham u Novom Meksiku produžila obavezu za nošenjem maski u celoj državi. Ipak, od subote je prijavio dnevni prosek od 1.406 slučajeva, ili 67 po glavi stanovnika, što predstavlja povećanje od pet posto u poslednje dve nedelje.

Ostale države koje imaju meru o obaveznom nošenju maski su Nevada, koja prijavljuje dnevni prosek od 21 slučaj na 100.000, i Vašington, koji prijavljuje dnevni prosek od 18 slučajeva na 100.000.

Havaji su jedina država koja ima mere za nošenje maski i koja se približava Floridi, sa dnevnim prosekom od sedam slučajeva na 100.000. Florida je i dalje najniža u zemlji, sa 6 na 100.000 stanovnika.

Zadovoljni ljudi Floride

Florida je jedina država koja nikada nije imala mere za obavezno nošenje maski u celoj Americi.

“Ne bi trebalo da imaju obaveze. Nijedan državni organ vas ne bi trebao prisiljavati na to. To je tvoj izbor. Ako je to nešto u šta vi verujete da vam pruža zaštitu, niko vam neće ništa reći. Ali to apsolutno ne bi trebalo da bude propisano”, rekao je guverner DeSantis u Avgustu, braneći svoje dugogodišnje uverenje i napominjući da “čak i neki od ovih stručnjaka sada priznaju, sa virusom u obliku aerosola, komad tkanine ne može sprečiti zaustavljanje aerosola.”

“Ostavljam to (maske) ljudima da donesu svoje odluke. Ako se osećaju ugodno sa tim, onda neka tako i rade. Ali to nikako ne treba nalagati na bilo koji način”, naglasio je on.

Nulta Tačka/Breitbart