Sve vesti UFO

KAKO JE NLO PARALIZOVAO ORUŽJE I ELEKTRONSKE SISTEME DVA IRANSKA VOJNA AVIONA KOJI SU POKUŠALI DA GA OBORE

U oblasti NLO-a u poslednje vreme otkriveno je mnogo novih slučajeva. Američka mornarica objavila je više video snimaka i slika nepoznatih objekata (kao i svedočenja u koje je uključeno i mornaričko osoblje) koji izvode manevre i putuju brzinama koje nijedna poznata mašina napravljena od strane čoveka nije sposobna da izvede.

Najnoviji snimak dolazi sa USS Omaha. Prikazuje sferni objekat koji je misteriozno nestao u okeanu.

Kada su u pitanju vojni susreti sa ovim objektima, reč je o već zbivanim događajima, ustvari dešavaju se decenijama i fenomen je dobro dokumentovan. Postoji na hiljade susreta koji verodostojno daju opis takvih događaja. Postoji mnoštvo svedočenja u koje je uključeno osoblje, tu su i informacije o radarskom praćenju, a u nekim slučajevima i fotografije i video snimci objekata.

Postoji mnogo zajedničkih tema i konzistentnosti u pogledu ponašanja ovih objekata. Jedna od njih je činjenica da ovi objekti, izgleda, većinu vremena, izvode manevre kako bi izbegli naše sopstvene letelice. Druga je činjenica da se kritična elektronska oprema u vojnim avionima gasi kada su u neposrednoj blizini ovih objekata. Ovo je dobro dokumentovano i ne dešava se samo sa vojnim avionima, već se to dešava i u objektima nuklearnih projektila.

U vazduhoplovnoj bazi Malmstrom u martu 1967. godine, bazi koja je bila odgovorna za veliku količinu nuklearnog oružja, u prisustvu više vojnih svedoka videlo je crveni, sjajni NLO kako lebdi odmah ispred ulazne kapije. Nakon toga, sve nuklearne rakete su se potpuno isključile. Ovo nije bio izolovan incident.

ArtStation - UFO vs JET FIGHTERS, Vassilios Bayiokos

Sjajan primer vazdušnog okršaja koji uključuje manevre izbegavanja je incident koji se dogodio 1976. godine. Stanovnici Teherana u Iranu primetili su veliki svetao objekat na nebu. Aerodromski kontrolor saobraćaja je takođe primetio, „to je bio jako svetao objekat koji nije trebalo da bude tamo.

Kontaktirano je iransko vazduhoplovstvo (u to vreme oni su bili bliski saveznik Sjedinjenih Država, pod vlašću šaha), i oni su poslali dva borbena aviona F-4 da provere objekat.

Sjedinjene Države su ovaj susret shvatile veoma ozbiljno, sastavljajući izveštaj o tome šta se dogodilo i šaljući ga brojnim zvaničnicima nacionalne bezbednosti uključujući američkog predsednika Džeralda R. Forda, direktora CIA Džordža Buša i savetnika za nacionalnu bezbednost Henrija Kisindžera, između ostalih.

Oba pilota F-4 presretača prijavila su da su vizuelno videli objekat, a takođe je praćen na njihovom radaru u vazduhu. Oba aviona su imala problem sa elektronikom koja je isključena na udaljenosti od oko dvadeset pet milja od objekta. Kao što izvod iz izveštaja objašnjava:

Iranski vojni avioni ratnog vazduhoplovstva i NLO koji se igrao „mačke i miša“ sa njima. Pojavio se na radaru i „paralizovao“ njihovo oružje i elektronske sisteme kada su mlazni avioni pokušali da otvore vatru na njih…. Kako se F-4 približavao dometu od 25 nautičkih milja elektronika je prestala da radi, a isključena je i komunikacija. Kada se F-4 okrenuo od objekata i očigledno više nije predstavljao pretnju za njega, avion je povratio sve parametre i komunikaciju. Još jedan jako osvetljen objekat je izašao iz originalnog objekta. Drugi objekat je krenuo pravo prema F4.

Izveštaj dalje opisuje da se manji objekat, nakon što se odvojio od većeg objekta, okrenuo ka F4, a zatim ponovo vratio do većeg objekta.

Ova vrsta „cepanja na dva dela“ takođe je primećena u incidentu koji se dogodio u blizini Agvadilje, aerodrom Portoriko u aprilu 2013. godine. Incident je snimljen i poslat timu analitičara koji rade sa SCU, Naučnom koalicijom za UAP studije. Privatna grupa naučnika, vojnih analitičara i istražitelja sačinila je izveštaj u kojem je analiziran incident.

Predmeti koji se dele na dva dela, putuju brzinama većim od aviona kojeg je napravio čovek, zatim, izvodi manevre koje nijedna poznata letelica ne može, i ispoljava druga zapanjujuća „ponašanja“ ponovo nije ništa novo, ali ipak izaziva strahopoštovanje.

Ono što je najzanimljivije u vezi sa incidentom u Iranu je to da objekt(i) izgleda znaju kada su avioni pokušavali da pucaju na njih i bili su u stanju da to spreče. Ovo sugeriše neku vrstu predviđanja, po mom mišljenju.

Takođe je zabrinjavajuće jer ne bismo bili u stanju da pucano na objekat, koji nije pokušavao da pravi manevre u vazduhu. Bez sumnje, njihovo ponašanje otvara potencijalna pitanja bezbednosti u vazduhu, ali po mom mišljenju, kao dugogodišnjeg istraživača ovog fenomena, mnogi od ovih susreta ukazuju na „radoznalo“ ponašanje.

U međuvremenu, postoje dokazi koji sugerišu da su vlade sveta bile prilično zainteresovane za hvatanje nekih od ovih objekata i da su zaista bile uspešne u ovim poduhvatima.

Šta su ovi objekti? Pa, ne znamo u potpunosti, ali izgleda da znamo više nego što se često objavljuje.

Postoji mnoštvo priča koje uključuju bića iz drugog sveta koja su povezana sa ovim objektima. Priče dolaze od visokog vojnog osoblja i civilnih incidenata poput onog koji se dogodio u školi Ariel u Zimbabveu 1994. godine. Iako ne možemo sa sigurnošću reći, da li je odgovorno oslanjati se na vladu i glavne medije da stvorimo našu percepciju o ovoj temi kada su je toliko decenija obavijali pod velom tajne? Da li treba da budemo toliko naivni da verujemo da će nam dati tačan prikaz onoga što su otkrili o ovom fenomenu?

Nije tajna da vlade i mejnstrim mediji gube poverenje među velikim delom svog građanstva, a to je velikim delom rezultat uočene obmane u pogledu mnogih globalnih pitanja, posebno geopolitičkih. Da li će mejnstrim otkrivanje NLO-a biti drugačije? Ne znam, ali ono što treba da se desi sa ovom temom ako želimo da saznamo više o njoj je verovatno inicijativa građana i proučavanje ovog fenomena. Onaj koji je nezavisan od bilo koje vladine organizacije.

NultaTačka/ThePulse