Sve vesti Svet

KAKO JE OVO MOGUĆE? U AUSTRIJI VAKCINISANO OKO 62,4% A ZA JEDAN DAN BUDE OKO 4000 NOVOZARAŽENIH

Pisao Elena Vuk

Austrijom se širi i najnovija varijanta covid-a, poznatija kao “Delta +” ili Delta varijanta AY4.2.

Kako prenosi „Krone“, već je otkriveno više od 30 slučajeva, preneo Srbin.info.

Ministar zdravlja Wolfgang Mückstein ima tmurnu prognozu.

Mückstein (još) ne zna što je tačno pokrenulo brzo povećanje broja infekcija u poslednjih nekoliko dana. „To vrlo pažljivo posmatramo, trenutno nema objašnjenja zašto je to sada slučaj.“

Austriji je do sada protiv korona virusa vakcinisano 62,4 odsto nastavnika, saopštio je danas ministar obrazovanja Hajnc Fasman. Kod đaka stopa vakcinisanosti je najveća u višim razredima srednjih škola, to jest onih od 16 do 19 godina, sa 61 odsto, dok je u nižim svega 22 odsto.

VERMONT – DRŽAVA SA NAJVEĆOM STOPOM VAKCINACIJE – POSTAVILA JE REKORD U BROJU SLUČAJEVA COVID-a U JEDNOM DANU

Od 1. novembra na radnom mestu mora biti osiguran „3G“ certifikat – dokaz o vakcinisanju, oporavku ili testiranju. Svako ko nema 3G certifikat na poslu mora sve vreme nositi masku FFP2.

Skoro šest miliona PCR testova sprovedeno je, od početka nove školske godine, u školama širom Austrije. Sprovedeno je i više od 10 miliona antigenskih testova. U školama širom Austrije tri puta nedeljno se testiraju đaci, pošto se deca do 12 godina ne vakcinišu, dok u višim razredima samo nevakcinisani učenici moraju da se testiraju, prenosi Srbin.info.

Drugi dan za redom više od 3.600 novozaraženih

Drugi dan za redom Austrije beleži broj novozaraženih korona virusom veći od 3.600. Nakon što je juče registrovano više od 3.727 novoobolelih, u poslednja 24 sata zabeleženo je 3.648. U poslednja 24 sata preminulo je 11 osoba.

Nulta Tačka/Srbin,Info