Sve vesti Svet

Kako je to moguće- Svi vakcinisani, svi zatvoreni, svi nose maske a u Kini se COVID ponovo širi

Kako je to moguće- Svi vakcinisani, svi zatvoreni, svi nose maske a u Kini se COVID ponovo širi

Nekoliko velikih kineskih gradova, uključujući Šangaj, u pripravnosti su zbog novih izbijanja infekcija korona virusa.

Kina je prijavila u proseku oko 390 lokalnih dnevnih infekcija u sedam dana zaključno sa nedeljom, što je više nego oko 340 slučajeva korona virusa sedam dana ranije, prema proračunima agencije Rojters zasnovanim na zvaničnim podacima od ponedeljka.

Ipak, svako rasplamsavanje bi uznemirilo lokalne zvaničnike, a Kina je nepokolebljiva u sprovođenju svoje “nulte kovid politike”, navodi britanska agencija.

Komercijalni centar Šangaj, koji tek treba da se oporavi od dvomesečnog zatvaranja na proleće i koji još prijavljuje svakodnevne sporadične slucajeve, saopštio je danas da planira da održi masovna testiranja u mnogim od svojih 16 okruga i u nekim manjim oblastima u kojima su nove infekcije prijavljene nedavno. “Za sada još postoji rizik od epidemije na nivou zajednice”, navodi se u saopštenju gradske vlade.

Šangaj je registrovao više od 10 novih slučajeva korona virusa, ali nijedan nije pronadjen izvan karantinskih područja, pokazali su današnji podaci lokalne vlade. Severni grad Tjenđin, koji je poslednjih meseci imao više rundi masovnog testiranja kako bi suzbio ranija izbijanja infekcija kovida-19, saopštio je danas da ponovo testira više od 12 miliona stanovnika, nakon što su otkrivene dve lokalne infekcije.

U centralnom kineskom gradu Džumađen, blokade za više od milion ljudi u dva grada pod njegovom jurisdikcijom produžene su za nekoliko dana, do utorka. Privremena blokada za više od tri miliona u četiri druga grada produžena su do ponedeljka. Džumađen nastavlja da prijavljuje na desetine slučajeva dnevno uprkos merama ograničenja od prošle nedelje.

Glavni grad Peking, koji nije prijavio nijednu lokalnu infekciju tokom 11. i 17. jula, zatvorio je danas stambeni kompleks jer su vlasti nastavile da proveravaju dve sumnjive infekcije.

MARIO ZNA UŽIVO- Kada OVO čujete, znaćete ŠTA NAS ZAISTA ČEKA- Spremite se dobro jer biće VESELO

Nulta Tačka/B92