Sve vesti Svet

KAMIONDŽIJE IZ AUSTRALIJE SPREMNE! POČINJU SA BLOKIRANJEM AUTOPUTEVA DUŽ CELOG KONTINENTA (VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Dok Australijanci izlaze na ulice u znak protesta protiv fašističkih mera i karantina u zemlji, poslednji put u sukobu sa policijom tokom vikenda, australijski vozači kamiona planiraju da blokiraju sve velike autoputeve u celoj zemlji i savetovali su ljudima da se „obezbede zalihe osnovnih namirnica“.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Jedan kamiondžija, prema Daily Mail-u, izjavio je u videu da vozači kamiona “planiraju zatvoriti državu” kako bi “uklonili usranu vladu” 31. avgusta sa početkom u 9 sati.

“Počelo je. Kamiondžije ovako to rade. Kamioni će zatvoriti državu “, kaže čovek, dodajući” To znači da morate ići u kupovinu sada, nabaviti ono što možete za narednu nedelju ili dve, napuniti frižider, zamrzivače. ”

Rekao je da će se lanci nabavke uskoro biti prekinuti i pozvao narod da se obezbede namirnicama kako bi imali sve što je neophodno za nedelju ili dve dana.

Od tada je pokrenuta stranica GoFundMe za finansijsku podršku kamiondžijama dok se pripremaju za štrajk koji počinje u utorak, 31. augusta od 9 sati, što će dovesti do „blokiranje svakog autoputa koji ulazi u svaku državu u isto vreme“. -preneo je Daily mail.

Prema tom čoveku, vozači kamiona razgovarali su sa ljudima iz celog sveta i radili su sa ratnim veteranima na izvođenju protesta.

“Kamiondžije su spremne, VETS učestvuje, ja učestvujem. Spreman sam ići u zatvor da spasim svoju zemlju i decu”, rekao je čovek.

Nije poznato koliko je vozača kamiona uključeno u demonstracije, međutim vozači kamiona iz celog sveta na internetu su postavljali savete kako sprečiti napore vlasti da ih spreče u nameri.

GoFundMe stranica za koju se čini da je uklonena prikupila je skoro 4.000 dolara za ovaj protest.

Ako se protest nastavi, ovo neće biti prvi put da kamiondžije blokiraju bitne puteve u znak protesta zbog ograničenja.

Prošlog meseca nekoliko kamiona protestovalo je zbog privremenog zatvaranja izgradnje u Sidneju parkirajući svoja vozila na autoputu i trubeći.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/ZeroHedge