Sve vesti Svet

KAMPANJA U SAD-u JE POČELA: TRAMPOVA ORGANIZACIJA OPTUŽENA ZA PREVARU

Kampanja u SAD-u je zvanično počela uz pomoć državnog tužioca koji tereti Trampa i njegovu decu za prevaru izvrešnu uz njihovu organizaciju “Trump”.

Državni tužilac New Yorka želi da bivši predsednik i njegovo dvoje najstarije dece svedoče pod zakletvom.

Kancelarija njujorškog državnog tužioca Letiše Džejms zatražila je od Vrhovnog suda države da naredi bivšem predsedniku Donaldu Trumpu, njegovom sinu Donaldu Trumpu Jr. i kćeri Ivanki Trump da ispoštuju ranije zahteve da sarađuju u njenoj istrazi o navodnim finansijskim malverzacijama u organizaciji “Trump”.

Džejmsova je navela da je istraga “otkrila značajne dokaze koji sugerišu da su Donald J. Trump i Trump Organization lažno procenili višestruku imovinu i lažno predstavili te vrednosti finansijskim institucijama radi ekonomske koristi.”

TRAMP POTVRDIO PODRŠKU VIKTORU ORBANU!

Tvrdila je da se poslovna imperija bivšeg predsednika koristila “kako bi dobila niz ekonomskih koristi, uključujući zajmove, osiguranje i poreske olakšice”.

Zahtev za prinudu traži izvršenje sudskih poziva koje je tužilac ranije podneo kako bi dobio svedočenja Trumpa i njegove dece.

Tramp je odgovorio tako što je tužio Džejmsovu, optužujući je za zloupotrebu tužilačke moći za političku korist i tražeći njeno izuzeće iz istrage. Ona je pravni postupak nazvala delom taktike odugovlačenja koju koristi Trampova organizacija.

Džejmsova je ranije bila ključna u svrgavanju njenog bivšeg šefa, guvernera Andrewa Cuoma, koji je dao ostavku na svoju funkciju prošlog augusta zbog optužbi za seksualno uznemiravanje, u čijem je otkrivanju pomogla kancelarija državnog tužioca.

NultaTačka/RT