Sve vesti Svet

KANADSKE KAMIONDŽIJE PRIKUPILE BLIZU 10 MILIONA DOLARA DONACIJA! VIŠE NEGO POLITIČKE STRANKE U PROŠLOM KVARTALU

KANADSKE KAMIONDŽIJE PRIKUPILE BLIZU 10 MILIONA DOLARA DONACIJA! VIŠE NEGO POLITIČKE STRANKE U PROŠLOM KVARTALU
Pisao Elena Vuk

GoFundMe stranica za podršku “Konvoju slobode” kanadskih kamiondžija približavala se 10 miliona dolara od ponedeljka uveče, što je više novca nego što su glavne savezne političke stranke Kanade prikupile tokom poslednjeg kvartala 2021.

Beez obzira na to što je GoFundMe bio zamrznut sve dok organizatori nisu ponudili detaljan plan o tome kako će se sredstva potrošiti.

“Naša trenutna vlada sprovodi pravila i mere koji uništavaju temelje našeg poslovanja, industrije i sredstava za život”, piše na GoFundMe stranici konvoja.

Mi smo miroljubiva zemlja koja je pomogla zaštiti nacije širom sveta od tiranskih vlada koje su tlačile svoj narod, a sada se čini da se to događa ovde.

Savezna vlada je naložila da kanadski kamiondžije moraju biti potpuno vakcinisane do 15. januara ako žele izbeći 14-dnevni karantin kada pređu granicu iz Sjedinjenih Država.

GoFundMe je 14. januara pokrenula Tamara Lich, koja je takođe sekretar Maverick partije. Iz fonda kažu da će novac ići za plaćanje goriva, kao i za hranu i smeštaj za kamiondžije koji učestvuju.

Poređenja radi, vladajuća Liberalna partija Kanade kanadskog premijera Justin Trudeau-a zaradila je 3,7 miliona dolara u poslednjem tromesečju 2021. godine, prema javnoj evidenciji Elections Canada. Protivnička Konzervativna partija Kanade prikupila je nešto više od 3 miliona dolara u istom periodu.

POSLEDICE KORONE! OD DANAS JE U NEMAČKOJ GORIVO SKUPLJE NEGO BILO KADA U ISTORIJI TE ZEMLJE

Među ostalim strankama zastupljenim u Donjem domu Kanade, Nova demokratska stranka prikupila je 1,8 miliona dolara, Zelena stranka Kanade oko 800.000 dolara, a Bloc Québécois nešto više od 150.000 dolara.

Vesti su počele da kruže prošle nedelje u kojima se izveštava da je GoFundMe stranica za “Freedom Convoy 2022” zamrznuta i da su organizatori morali da navedu kako će se potrošiti milioni dolara prikupljenih sredstava.

Zvaničnik GoFundMe rekao je u ponedeljak za Fox News Digital da su organizatori dali detaljan plan o tome kako će se sredstva potrošiti i da je milion dolara povučeno za njihov trud. Portparol je dodao da će kompanija nastaviti rad sa organizatorima na oslobađanju preostalih sredstava.

Konvoj kamiondžija Freedom krenuo je iz Vankuvera za Otavu 23. januara u znak protesta zbog obaveze savezne vlade za vakcinaciju za prekogranične kamiondžije i poziva na ukidanje ograničenja zbog korona virusa. Konvoj je ovog vikenda stigao do Otave i pridružile su mu se hiljade drugih Kanađana koji su protestovali zbog svih mera i obaveza.

Trudeau, koji je premešten na tajnu lokaciju dok su se demonstranti spuštali u glavni grad tokom vikenda, osudio je demonstrante u ponedeljak i optužio ih za “retoriku mržnje”.

Nulta Tačka/FoxNews