Sve vesti Svet

KANADSKE vlasti se suočavaju sa tužbom zbog COVID pasoša

KANADSKE vlasti se suočavaju sa tužbom zbog COVID pasoša

Pravosudni centar za ustavne slobode zatražio je od saveznog suda da izvrši sudsku reviziju ArriveCAN, aplikacije koja je potrebna za ulazak u Kanadu. Pravni postupak je podnet u ime Kanađana koji smatraju da aplikacija krši njihova prava.

„Podnosioci predstavke uključeni u ovaj pravni izazov dobili su novčane kazne do 8.500 dolara svaki i bili su primorani da otkriju privatne medicinske informacije putem ArriveCAN-a“, navodi se u saopštenju. „Pravni izazov ima za cilj da ukine obaveznu upotrebu ArriveCAN-a i proglasi neustavnim 14-dnevni karantin za Kanađane koji odbijaju da koriste ArriveCAN kada se vrate kući.

Pročitajte tužbu ovde .

11 aplikanata je zabrinuto zbog toga kako aplikacija koristi njihove lične zdravstvene podatke. Centar za pravosuđe je takođe primetio da se aplikacija i dalje suočava sa kritikama zbog izazivanja velikih odlaganja.

Uprkos negativnim reakcijama, vlada insistira na nastavku korišćenja aplikacije, najmanje do 30. septembra.

Depopulacija Srbije! U našoj zemlji za 10 godina pola miliona manje stanovnika i ŽIVOTNI VEK SE SMANJIO

„Ministar saobraćaja je odbranio ArriveCan kao vitalnog u sprečavanju širenja COVID-a uprkos dokazima da vakcine ne mogu zaustaviti prenos ili infekciju“, navodi se u saopštenju. „Ministar je takođe tvrdio da ArriveCAN nije izazvao odlaganja putovanja, uprkos dokazima da su agenti CBSA (Kanadske granične službe) izjavili da to zapravo izaziva kašnjenja.

Health Canada je saopštila da je svesna pravnog izazova, ali je odbila da se direktno pozabavi njim.

„Vlada Kanade je obaveštena da je Centar za pravosuđe podneo pravni prigovor Federalnom sudu“, navodi se u saopštenju Health Canada. „Da bi pomogla da ljudi u Kanadi budu bezbedni, Vlada Kanade je uvela hitne granične mere, kako bi se smanjio rizik od uvoza i prenošenja COVID-a 19 i novih varijanti u Kanadi u vezi sa međunarodnim putovanjima. Vlada Kanade poštuje odluku svakog pojedinca da iznese svoj slučaj pred sudom i čekamo odluku suda o ovom pitanju.”

NultaTačka/ReclaimTheNet