Sve vesti Tehnologija

KANADSKI POSLANIK PRIZNAO: Aplikacija za praćenje kovida kod putnika nema veze sa zdravljem

KANADSKI POSLANIK PRIZNAO: Aplikacija za praćenje kovida kod putnika nema veze sa zdravljem

Poslanik u kanadskom parlamentu i član Nove demokratske partije Brajan Mas rekao da ArriveCAN (aplikacija za praćenje vakcinalnog statusa putinika) , koji je obavezan za ulazak u Kanadu  zapravo nema veze sa bezbednošću i zdravljem, već da je usko vezan za praćenjem ljudi. Uprkos odbijanju opozicije, javnosti i stručnjaka iz industrije, vlada liberala Trudoa insistira na nastavku upotrebe aplikacije.

„Uvek se borim za bezbednost na prvom mestu, ArriveCAN nije to. Koristi se kao zadnja vrata za trajno praćenje svih graničnih prelaza“, napisao je Mas na Tviteru.

U razgovoru za Vindzor star , Mas je rekao da je pozivao vladu da ukloni taj uslov oko mesec dana. On je tvrdio da aplikacija usporava saobraćaj i ne poboljšava javnu bezbednost jer se rezultati testiranja mogu unositi 72 sata pre dolaska, što je dovoljno vremena da se neko zarazi.

Dalje je tvrdio da je aplikacija zastarela jer pokriva samo prve dve doze; dok ne pokriva buster doze.

Mas je takođe rekao da aplikacija šteti kanadskom turizmu.

„Brendiranje sada postaje problem“, rekao je Mas. „Svi granični radnici to znaju. Mi u suštini posmatramo uništavanje naše turističke industrije… Ljudi će se jednostavno kloniti naše zemlje.”

Uprkos svim ovim zabrinutostima, vlada insistira na nastavku korišćenja aplikacije, rekavši da pandemija nije gotova.

Vlada je takođe nedavno objavila da se aplikacija može koristiti za carinske i imigracione deklaracije, što je dovelo do spekulacija da bi ArriveCAN mogao postati trajan.

NultaTačka/ReclaimTheNet