Srbija Sve vesti

Kandže Vašingtona sve čvršće drže Srbiju- Mihajlovićka i CIA ambasador Hill potpisali novi sporazum

Kandže Vašingtona sve čvršće drže Srbiju- Mihajlovićka i CIA ambasador Hill potpisali novi sporazum

Vlast u Srbiji se iz dana u dan sve više približava politici Vašingtona a dokaz tome su svakodnevne intervencije CIA ambasadora Kristofera Hilla koji očigledno preuzima vodeću ulogu u našoj zemlji dok se Rusija stavlja u peti plan.

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović i ambasadorom SAD u Srbiji, Kristofer Hil razgovorali su danas o saradnji u oblasti energetike, uključujući zaključivanje sporazuma o saradnji vlada dve države o strateškoj saradnji u oblasti energetike u Srbiji.

„Srbija je na početku energetske tranzicije i potrebni su nam i iskustvo i znanje onih koji su u tom procesu ispred nas ako želimo da povećamo proizvodnju čiste energije i budemo energetski bezbedni“, rekla je Mihajlović.

Čanak za Hrvatske medije: Putin mora da umre, nešto će se desiti

Ona je istakla je da je više od godinu dana pripreman nacrt sporazuma dve vlade o strateškoj saradnji u oblasti energetike, „koji bi bio veoma važan korak u unapredjenju saradnje Srbije i SAD“.

Istakla je da Srbiju očekuju veliki projekti u energetici, među kojima je jedan od najvažnijih projekat prve hibridne reverzibilne hidroelektrane Đerdap 3.

Hil je zahvalio potpredsednici vlade na dobroj saradnji i izrazio očekivanje da saradnja dve zemlje u oblasti energetike može biti dodatno unapređena.

NultaTačka/Mediji