Sve vesti Svet

KATASTROFA PRED VRATIMA KINE! 7 MILIONA STANOVNIKA UGROŽENO ZBOG PUCANJA BRANE! KINA SKRIVA ŽRTVE (VIDEO)

Kineska vojska upozorila je da bi brana koja se nalazi u središtu ove zemlje ,,mogla da pukne bilo kad” nakon što je teško oštećena bujičnim olujama koje su usmrtile najmanje tri osobe i dovele ceo region u zastoj.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Vlasti su izdale najviši nivou upozorenja za centralnu provinciju Henan, jer su pljuskovi uzrokovali raširene poremećaje i evakuaciju stanovnika.

U utorak uveče regionalna jedinica Narodnooslobodilačke vojske upozorila je da je nemilosrdni prouzrokovao proboj od 20 metara u brani Yihetan u Luoyangu- gradu sa oko sedam miliona stanovnika uz rizik da se može srušiti u bilo kom trenutku.

China prepares to launch new mega hydroelectric dam in July | South China Morning Post

Komanda centralnog pozorišta PLA saopštila je da je poslala vojnike da izvrše hitne reakcije, uključujući miniranje i preusmeravanje poplava.

,,20. jula došlo je do proboja 20 metara na brani Yihetan… obala je teško oštećena i brana se može srušiti u bilo kom trenutku”, navodi se u saopštenju.

U obližnjem gradu Zhengzhou najmanje jedna osoba je umrla a dve su nestale otkako je jaka kiša počela da pada zajedno za gradom, preva državnom časopisu Peoples Daily, koji je izvestio i da su se kuće srušile.

Sa druge strane, na mrežama se širi i užasavajući video koji pokazuje da Kineski mediji i izveštaji kriju pravi broj žrtava poplava kao što i jeste slučaj kada je reč o kineskim izveštajima koji redovno prikrivaju brojke.

Lokalni mediji izvestili su da su dve osobe umrle kada se srušio zid u drugom delu grada.

Prema vlastima količina kiše nije zabeležena od kad se vodi evidencija a za tri dana je zabeležen godišnji prosek padavina.

Vlasti su zatvorile poplavljeni sistem podzemne železnice Zhengzhou i otkazale stotine letova.

Na videozapisima na društvenim mrežama mogu se videti putnici u poplavljenom podzemnom vagonu kako se drže za ručke dok voda nadire unutra i dolazi im do ramena.

Na svom službenom Weibo nalogu, vatrogasno spasilačka služba podelila je izveštaje da su putnici spašavani iz nasukanih vozova.

Prema izveštaju jedne putnice, spasioci su otvorili rupu na krovu njenog vagona i evakuisali putnike jednog po jednog.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”