Sve vesti Svet

Kevin Spejsi će se dobrovoljno pojaviti pred britanskim sudom povodom optužbi za seksualne napade

Kevin Spejsi će se dobrovoljno pojaviti pred britanskim sudom povodom optužbi za seksualne napade

Poznati glumac će se dobrovoljno pojaviti pred sudom u Velikoj Britaniji nakon optužbi za seksualne napade.

Holivudski glumac Kevin Spejsi kaže da će se dobrovoljno pojaviti pre sudom u Velikoj Britaniji povodom pet optužbi za seksualne napade.

To je potvrdio u saopštenju za jutarnji program u Sjedinjenim Američkim Državama i dodao da je ubeđen da će dokazati da je nevin.

Pre saopštenja poznatog glumca govorilo se o mogućem izručenju Velikoj Britaniji.

Poznati holivudski glumac Kevin Spejsi optužen je za ranije seksualne napade na trojicu muškaraca, potvrdilo je tužilaštvo.

Protiv 62-godišnjaka je podignuta optužnica nakon što je londonska policija analizirala dokaze posle niza pritužbi koje datiraju između 2005. i 2013. godine.

Prve dve optužbe se odnose na navodne seksualne napade na muškarca, sada u 40-im godinama, u Londonu u martu 2005. godine, dok se za drugu navodnu žrtvu, muškarca koji sada ima 30 godina, tvrdi da je napadnut u Londonu u avgustu 2008. godine.

Teška optužba za seksualni napad odnosi se i na drugu navodnu žrtvu.

Treća tužba se odnosi na navodni napad na čoveka koji je sada u tridesetim godinama u Glosterširu u aprilu 2013.

Rouzmari Ejnsli, šefica Odeljenja za posebne zločine, rekla je da je policija “potvrdila krivične prijave protiv Kevina Spejsija po četiri tačke za seksualne napade na trojicu muškaraca”.

Policija je saopštila da ne može da potvrdi ili demantuje da li će Spejsi, američki državljanin, morati da bude izručen Velikoj Britaniji.

On je još pre nekoliko godina optužen za seksualni napad u američkom Masačusetsu, ali je tužba potom odbačena.

Spejsi je poznat po ulogama u mnogim filmovima kao što su Sedam, Poverljivo u Los Anđelesu, Dežurni krivci, Američka lepota, kao i popularnoj Netfliksovoj televizijskoj seriji Kuća od karata.

Spejsi je dvostruki dobitnik prestižne filmske nagrade Oskar – u kategoriji najbolji glumac u filmu American Beauty (Američka lepota) 2000. godine i za najbolju sporednu ulogu u filmu The Usual Suspects (Dežurni krivci) 2006. godine.

Dobitnik je i mnogih drugih međunarodnih nagrada, među kojima su Toni, Gremi i Zlatni globus.

Posle optužbi o njegovom ponašanju 2017. godine tokom kampanje pokreta MeToo, Spejsi je otpušten iz serije Kuće od karata i u naknadnoj montaži izbačen iz već snimljenog filma All The Money in the World (Sav novac na svetu) koji je bio nominovan za Oskara.

Londonska policija ranije je istraživala šest navoda o seksualnom zlostavljanju u Velikoj Britaniji između 1996. i 2013.

Spejsi je bio umetnički direktor pozorišta The Old Vic između 2004. i 2015.

Najmanje 20 mladića koji su bili članovi londonskog pozorišta prijavili su 2017. godine da ih je Spejsi seksualno napadao.

DR RAČIĆ U BUNKERU OTKRIVA ŠTA ČEKA NAS A ŠTA ČEKA SVETSKE ZLIKOVCE

Nulta Tačka/B92