Sve vesti Svet

Kijev optužuje nemačke državne medije da su ‘marionete ruske propagande’

Kijev optužuje nemačke državne medije da su 'marionete ruske propagande'

Odeljak Dojče velea (DW) na ruskom jeziku „širi rusku propagandu“, tvrdi Oleg Nikolaenko, portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova, pozivajući Berlin da preduzme akciju.

On je u sredu na svojoj stranici na Fejsbuku izrazio gnev na DW, rekavši da je nemačko državno izdanje „marioneta ruske propagande, manipuliše citatima i pogrešno predstavlja uzroke i posledice ruske agresije na Ukrajinu“.

Objava uključuje nekoliko fotografija, DW-ovih grešaka u njegovim očima.

U jednoj od poruka je pisalo o inicijativi ruske političke stranke prošlog meseca da se Ukrajina proglasi „terorističkom državom“.

Druga je bila iz časopisa Vogue, koji je demantovao tvrdnje da je 1939. objavio glamuroznu fotografiju Adolfa Hitlera i njegove saputnice Eve Braun. Tema je postala popularna u ruskim društvenim medijima nakon što je časopis prošlog meseca objavio slike ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenksija i njegove supruge Elene, a korisnici su upoređivali stvarnu fotografiju sa izmišljenom.

Koliko će suša uticati ne cene hrane u Srbiji

Nikolaenko je takođe očigledno bio nezadovoljan izveštavanjem DW-a o mogućoj katastrofi u nuklearnoj elektrani Zaporožje pod kontrolom Rusije, anketom o zabrani svih Rusa u zoni šengena, pa čak i izjavom Zelenskog koji poziva na takvu restriktivnu meru.

Ukrajinski diplomata je podsetio da je nemačka vlada zabranila ruskim medijima kao što je RT da emituju program u zemlji, dodajući: „Pozivamo naše nemačke partnere da reaguju na narative ruske propagande, koji se šire u sadržajima DW”.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR PETROVIĆ- Vučić je u PANICI- Peticija protiv EVRO PRAJDA je USPELA

Nulta Tačka/RT