Sve vesti Svet

KIJEV preti ruskim turistima u novom videu Ministarstva Odbrane Ukrajine

KIJEV preti ruskim turistima u novom videu Ministarstva Odbrane Ukrajine

Kijev upozorava da bi ruski građani koji posećuju Krim mogli da se suoče sa „neprijatno vrućim letnjim raspustom“

Ukrajinska vojska uputila je zlokobnu pretnju ruskim turistima koji žele da putuju na Krim ovog leta, insistirajući da region pripada Ukrajini i sugerišući da bi posetioci mogli biti ubijeni granatiranjem ili vazdušnim udarima.

Ministarstvo odbrane se u četvrtak oglasilo na Tviteru sa objavom u kojoj se navodi da „Osim ako ne žele neprijatno vrući letnji raspust, savetujemo našim cenjenim ruskim gostima da ne posećuju ukrajinski Krim“ , dodajući takođe video snimak Bananaraminog „Okrutnog leta“.

„Imali ste nekoliko opcija ovog leta: plaže Palm Jumeirah, odmarališta Antalije, kubanske Havana. Izabrali ste Krim; Velika greška. Vreme je da krenemo kući“, kaže se u snimku, u jednom trenutku prelazeći između slikovitih snimaka navedenih turističkih destinacija i eksplozija koje su izbile u moskovskoj vazdušnoj bazi Saki na poluostrvu ranije ove nedelje.

DIREKTOR MODERNE kaže da su vakcine protiv COVID-a kao iPHONE jer će se primati nove vrste svake GODINE

Video je takođe uključivao snimke posetilaca na plaži na Krimu kako beže od eksplozija, a u pozadini se vide veliki oblaci dima dok se ljudi beže na sigurno.

Dok je kijevska vojska snažno insinuirala da stoji iza eksplozija, ruski zvaničnici su insistirali da vazdušna baza nije bila napadnuta i da su eksplozije izazvane slučajnom detonacijom municije. Lokalne vlasti potvrdile su da je u incidentu poginula najmanje jedna osoba.

Rusko udruženje turističke industrije je u međuvremenu primetilo da se „prema preliminarnim informacijama, eksplozija dogodila daleko od turističke zone“ , bez žrtava među posetiocima.

Poluostrvo Krim na kojem pretežno govori ruski jezik je ranije bilo deo Ukrajine, ali se pridružilo Rusiji 2014. nakon referenduma o ponovnom ujedinjenju, koji je i sam usledio nakon puča na Majdanu u Kijevu. Od tada je u vazduhoplovnoj bazi Saki smeštena jedinica ruske pomorske avijacije koja je dodeljena Crnomorskoj floti, navodi novinska agencija RIA Novosti.

NultaTačka