Sve vesti Svet

KINA POČINJE SA VAKCINACIJOM DECE OD 3 DO 17 GODINA sa Sinofarmovom vakcinom

KINA POČINJE SA VAKCINACIJOM DECE OD 3 DO 17 GODINA sa Sinofarmovom vakcinom

Peking je odobrio Sinopharmu da se jedna od njihovih vakcina daje deci doba od tri do 17 godina, nakon što je Sinovacovo cepivo dobilo zeleno svetlo za upotrebu kod mladih prošle nedelje.

Obraćajući se novinarima u petak, Shao Yiming, istraživač iz Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, rekao je da je podružnica Sinopharmovog Pekinškog instituta za biološke proizvode dobila odobrenje za upotrebu svoje vakcine kod decu i adolescenata.

Odobrenje znači da se vakcina, koja se daje u režimu dve doze, može dati osobama u dobi između tri i 17 godina. U Maju joj je Svetska zdravstvena organizacija odobrila hitnu akciju kojom je uklonjena preostala sumnja u njenu učinkovitost i sigurnost.

Sinopharmova druga doza, koji je proizveo njegov Institut za biološke proizvode Wuhan, takođe čeka odobrenje za upotrebu na djeci.

Odobrenje dolazi nakon što su kineske vlasti prošloe nedelje još jednom kineskom proizvođaču vakcina Sinovac dali zeleno svetlo za Covid-19 cepiva, koja će se dati deci od tri do 17 godina.

BIL GEJTS postao glavni snabdevač MCDONALD’S-a krompirom koji raste na njegovim farmama vidljivim čak i iz SVEMIRA

Od 10. juna Kina je primenila ukupno 845,30 miliona doza vakcina protiv Covid-19, ali još uvek postoji neki način kako Kina želi da vakciniše svih svojih 1,4 milijarde stanovnika. Iako Peking nije precizirao brojeve prvih i drugih doza vakcina koje su primili ljudi, veruje se da je tek oko četvrtina stanovništva vakcinisana. Prvo valjda, treba da se završi eksperiment zar ne?

NultaTačka/Logično.com