Sve vesti Svet

KIŠA RAKETA u Harkovu! (VIDEO)

KIŠA RAKETA u Harkovu! (VIDEO)

Ukrajinski zvaničnici i mejnstrim mediji nastavljaju sa širenjem lažnih vesti a u najnovijoj turi optužili su ruske snage da su ispalile rakete na stambeno naselje u drugom najvećem ukrajinskom gradu Harkovu, pri čemu je navodno stradalo na desetine civila.

„Harkov je podvrgnut masovnom granatiranju grada“, napisao je Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

Prema njegovim rečima, prilikom granatiranja desetine ljudi je poginulo, dok je na stotine ranjeno.

Video snimci koji su u ponedeljak objavljeni u Telegramu i verifikovani od strane Njujork tajmsa pokazuju teške raketne napade koji se dešavaju u severoistočnom delu Harkova. Drugi snimci pokazuju veliki oblak dima, koji ukazuje na moguću eksploziju, koji se diže iz obližnjih stambenih zgrada, no još uvek ne postoje videa koja mogu da dokažu tvrdnje da postoje desetine stradalih kako tvrde ukrajinci.

Ruske snage raspoređene su oko perimetra Harkova u istočnoj Ukrajini, i prema navodim lokalnih zvaničnika danima granatiraju njegove periferne oblasti, ali ih ukrajinske snage navodno drže podalje. Bombardovanje je danas usledilo nakon pokušaja ruskih snaga da uđu u grad.

NultaTačka