Sve vesti Svet

Kličko od Kijeva pravi logor? Zabranio konzumaciju alkohola u gradu

Kličko od Kijeva pravi logor? Zabranio konzumaciju alkohola u gradu

Ukrajinci u prestonici više neće moći da kupuju alkoholna pića, rekao je gradonačelnik Kijeva, najavljujući zabranu dok ruske oružane snage izvode napad na istočnoevropsku naciju.

U ponedeljak na Telegramu, Vitalij Kličko je izjavio da je od 1. marta prodaja alkohola zabranjena.

„Od sutra je u prestonici strogo zabranjena prodaja alkoholnih pića. U potpunosti!” napisao je.

On je takođe apelovao na vlasnike prodavnica i apotekarske lance da ne „iskoriste” situaciju podizanjem cena hrane, osnovnih proizvoda i lekova. Prema rečima bivšeg profesionalnog boksera, „u vreme rata, to nije ništa bolje od pljačke“.

Potez da se zabrani prodaja alkohola dolazi u trenutku kada moskovska vojska ulazi u Ukrajinu nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin naredio ofanzivu prošlog četvrtka. Lideri nedavno priznate otcepljene Donjecke i Luganske Narodne Republike tražili su pomoć u vezi sa, kako su tvrdili, pojačanom „agresijom“ ukrajinskih oružanih snaga.

IVERMEKTIN?! Kraljica Elizabeta se oporavila od korone

Putin je insistirao da ofanziva ima za cilj „demilitarizaciju“ i proterivanje „nacističkih“ elemenata iz zemlje. Ubrzo nakon televizijskog obraćanja ruskog predsednika, serija eksplozija pogodila je strateške vojne objekte i aerodrome u Ukrajini.

Ukrajinske snage su do sada uspele da zadrže glavni grad, ali zvaničnici tvrde da je jedan stambeni neboder oštećen u ruskom udaru. U saopštenju od 26. februara, ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da je „Kijev, naš lep, miran grad, proveo još jednu noć pod napadom ruskih kopnenih snaga i projektila“ i podelio sliku zgrade.

Kličko je u subotu uveo policijski čas od 17 sati do 8 sati u ponedeljak ujutru. On je upozorio da će se „svi civili na ulici… smatrati pripadnicima neprijateljskih diverzantskih i izviđačkih grupa“, pozivajući civile sa „molbom da se odnose prema situaciji s razumevanjem i da ne izlaze napolje“.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA i VLADIMIR ČIČAREVIĆ – Sada je sve jasno- Srbija je jedna ogromna KINESKA laboratorija

Nulta Tačka/RT