Sve vesti Svet

Klintonova negira da je špijunirala Trampa i optužuje Foks njuz i njega za izazivanje skandala

Klintonova negira da je špijunirala Trampa i optužuje Foks njuz i njega za izazivanje skandala
Pisao Elena Vuk

Bivša predsednička kandidatkinja Hilari Klinton konačno je odgovorila na izveštaje da je špijunirala bivšeg predsednika Donalda Trampa, nazvavši to “lažnim skandalom” koji su izmislili on i Foks njuz.

Bivši predsednik i njegovi saveznici su tvrdili da nedavna sudska prijava specijalnog tužioca Džona Darama pruža dokaze da je Klintonova špijunirala Trampa nakon izbora 2016. godine.

Tramp i Foks očajnički pokreće lažni skandal kako bi odvratio pažnju od svojih pravih. Dakle, to je dan koji se završava na I – napisala je Klintonova na Tviteru u sredu popodne.

“Što se više otkrivaju njegova nedjela, to više lažu.” Klintonova je dodala da “za one koji su zainteresovani za stvarnost, evo dobrog razotkrivanja njihovih najnovijih gluposti”. Ona je podelila priču sa Vaniti Faira sa naslovom: Nikada nećete verovati, ali Hilari Klinton, u stvari, nije špijunirala Trampovu Belu kuću.

Neki desničarski mediji pokrivali su tvrdnje da podnesak dokazuje da je Klintonova predizborna kampanja platila tehnološkoj firmi da „infiltrira“ servere u Trampovom tornju i Beloj kući kako bi povezala Trampa sa Rusijom, koja je optužena za mešanje u izbore 2016.

Tramp je u subotu izjavio da je Daram, koji je istraživao istragu o mešanju Rusije u izbore, otkrio „neosporne dokaze da su moju kampanju i predsedništvo špijunirali operativci koje je plaćala kampanja Hilari Klinton u nastojanju da razviju potpuno izmišljenu vezu sa Rusijom“.

Bivši predsednik je to nazvao „skandalom koji je mnogo veći po obimu i veličini od Votergejta” i rekao da bi oni koji su bili umešani „trebalo da budu predmet krivičnog gonjenja”. „Zločin bi bio kažnjen smrću u „jačem vremenskom periodu u našoj zemlji“, dodao je Tramp.

Vaniti fer je u utorak napisao da bi špijuniranje Trampa Klintonove „bilo veliki preokret“ sa „velikim posledicama“ i da bi zahvatilo svet. „Bivši kandidat za funkciju špijunirao predsednika? U Beloj kući? To bi bilo ludo! I u pravu ste – bilo bi ludo da se tako nešto zaista dogodilo“, napisao je Vaniti Fair. „Što nije, ali nažalost zbog razuma, logike i koncepta istine, Donald Tramp, Foks njuz i razni drugi poremećeni konzervativci ne mogu da budu ubeđeni u to.“ Publikacija je zaključila da je Durham ‘niti bilo ko drugi u stvari pružio dokaze o bilo kakvom takvom zločinu, a kamoli da ga je sugerirao’. U međuvremenu, Trampov bivši lični advokat Rudi Đulijani izjavio je u utorak da ima dokaze koji dokazuju da je Klintonova špijunirala 45. predsednika. „Ne mogu vam tačno reći kako, ali znam kako je (Tramp) tada znao za to. Ima još mnogo toga da se otkrije“, rekao je Đulijani na televiziji Newsmax.

Možda misle da je to trabunjanje, ali to je trabunjanje potkrijepljeno sa oko 1.000 dokaza, od kojih nijedan još nije otkriven.

Đulijani je čak otkrio gde se nalaze navodni dokazi.

„Slučajno ga imam u spavaćoj sobi, ili u svojoj sobi, zapravo“, rekao je. “Imam ga tamo godinama.”

Nulta Tačka/Metro