Sve vesti Svet

KO DRUGI NEGO ONI! JAPANSKI TIM NAUČNIKA NAPRAVIO SVETLEĆE MASKE KOJE DETEKTUJU KOVID

Kako vreme prolazi čini se i sve je jasnije da je korona pored anticivilizacijskih mera i razotkrivanja globalista dala dosta prostora i ljudima sa “fix” idejama.

Naučnici iz Japana su rekli da su im antitiela i to nojeva omogućila da dizajniraju svetleće maske, koje pomažu da se utvrdi da li je osoba zaražena koronavirusom.

Neobičnu metodu otkrivanja razvio je tim sa Univerziteta u prefekturi Kjoto, prenosi Kyodo News.

Istraživači su nojevima ubrizgali neaktivan i neopasan oblik korona virusa i izvukli antitela iz jaja koja su nojevi kasnije položili.

Zatim su raspršili fluorescentnu boju s antitelima na poseban filter koji se nalazi unutar maske.

Filter tada svetli pod UV svetlom kada je virus prisutan.

Nakon praćenja 32 zaražene osobe tokom 10 dana, istraživači su videli da su sve maske koje su nošene zapravo počele da svetle, a sjaj je nestao s vremenom kako im se virusno opterećenje smanjivalo.

Predsednik univerziteta i vođa projekta Yasuhiro Tsukamoto rekao je kako je i sam saznao da ima Covid-19 nakon što je nosio jednu od eksperimentalnih maski.

Tsukamotov tim planira da proširi eksperiment na 150 učesnika i da dobije odobrenje vlade za prodaju njihovih maski sledeće godine. “Možemo masovno da proizvodimo antitela od nojeva po niskoj ceni. U budućnosti, želim da ovo pretvorim u lak komplet za testiranje koji svako može da koristiti”, rekao je Tsukamoto

NultaTačka/RT