Sve vesti Svet

KOLAKUŠIĆ: EU je postala 51. Američka država- Lideri Evrope su SOCIOPATE I PSIHOPATE

KOLAKUŠIĆ: EU je postala 51. Američka država- Lideri Evrope su SOCIOPATE I PSIHOPATE

Hrvatski evroparlamentarac Mislav Kolakušić obrušio se na spoljnu i odbrambenu politiku EU, tvrdeći da je blok postao potčinjen Vašingtonu. Kolakušić je otvoreni kritičar sankcija Zapada protiv Rusije i suludih ograničenja nastalih zbog Covid-a 19.

Govoreći prošle sedmice pred Evropskim parlamentom, Kolakušić je kolegama parlamentarcima rekao da se “današnja spoljna, odbrambena i bezbjednosna politika EU može opisati samo jednom rečenicom”.

“Evropska unija je postala 51. savezna država Sjedinjenih Država, ali bez prava glasa.”

Kolakušić je više puta kritikovao politiku EU prema Rusiji od početka vojne operacije Moskve u Ukrajini u februaru. Ta politika je dovela do toga da je Evropa smanjila vitalni uvoz ruskih fosilnih goriva dok je povećala troškove odbrane i uvela više rundi sankcija Rusiji, u suštini snosivši troškove protivljenja Vašingtona Kremlju.

“Neverovatna je laž i licemerje da su sankcije Rusiji i zabrana uvoza ruske nafte i gasa sankcije Rusiji. Sankcije su usmerene na 500 miliona građana Evropske unije i milione građana ostatka Evrope”, rekao je u maju.

Trebali bismo zabraniti uvoz nafte i basa iz Sjedinjenih Država, koje su poslednjih decenija bile u više vojnih sukoba od bilo koje druge zemlje u Evropi, a možda i u svetu.

Kolakušić je takođe nazvao svetske lidere u Evropi i šire “sociopatama i psihopatama” zbog njihovih ograničenja zbog Covid-19 i nazvao Kanadu “kvaziliberalnom… diktaturom najgore vrste” pravo u lice premijera Džastina Trudoa. Kolakušić je takođe osudio politiku zelene energije bloka, rekavši: “Proglašavanje ugljen dioksida i fosilnih goriva neprijateljima građana Evropske unije je potpuno ludilo” i svelo bi Evropljane na putovanje biciklom, kao što su Kinezi učinili “pre trideset godina .”

NultaTačka