Sve vesti Svet

Koliko košta putovanje u svemir? Virdžin Galaktik prodaje karte za let u kosmos

Koliko košta putovanje u svemir? Virdžin Galaktik prodaje karte za let u kosmos

Kompanija Virdžin Galaktik, u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Brensona, saopštila je danas da 16. februara ponovo pokreće prodaju karata za širu javnost za predstojeća putovanja u svemir, što je podstaklo rast njenih akcija za više od 10 posto na trgovanju pre otvaranja Vol Strita.

Cena jedne karte je 450.000 dolara, i uključuje polaganje depozita od 150.000 dolara, prenosi Rojters.

-Planiramo da imamo prvih 1.000 kupaca kad počnemo s pružanjem usluge komercijalnih letova kasnije ove godine, naveo je glavni izvršni direktor Virdžin Galaktika, Majkl Kolglejzer, u saopštenju.

Akcije Virdžin Galaktika su se od oktobra prošle godine stropoštale za 66 posto, pošto je kompanija odložila svoju uslugu komercijalnih putovanja u svemir za četvrti kvartal 2022.

Sloboda, šta je to? Evo kako CNN demonizuje kamiondžije zbog ustanka protiv obavezne vakcinacije

Rezervacije za letove u svemir uključuju pristupanje zajednici Budući austronauti, koja će članovima omogućiti pristup događajima, putovanjima i pripremnim aktivnostima za let u svemir pre njihovog putovanja.

Nekoliko kompanija, uključujući SpejsEks Ilona Maska i Blu Oridžin DŽefa Bezosa, rade na tome da kosmički turizam postane stvarnost, a neke od njih su već na letačkim misijama imale obične građane, dodaje britanska agencija.

OVO SE NE PROPUŠTA! MARIO ZNA I PROF. DR BRANIMIR NESTOROVIĆ RASTURAJU KORONA AGENDU

Nulta Tačka/Novosti