Sve vesti UFO

Kome verovati?! Fotografija navodnog TAJNOG TUNELA na Marsu označena kao “Teorija zavere” od strane FEKTČEKERA

Kome verovati?! Fotografija navodnog TAJNOG TUNELA na Marsu označena kao "Teorija zavere" od strane FEKTČEKERA

Na prvi pogled se čini da fotografija Marsa koju je objavila NASA prikazuje koja su ručno napravljena, tj. uklesana u stenu ali svetski naučnici poleteli su da ospore da je ovaj slučaj u bilo kom smislu vezan sa mogućim vanzemaljskim životom na crvenoj planeti.

Fotografija koju je prošle sedmice snimio rover Curiosity, jasno pokazuje pravougaonu rupu u steni i što je podstaklo mnoge da postave pitanja kako je do ovakve anomalije došlo no odgovor je ubrzo usledio i okarakterisan je kao dobro poznata “teorija zavere”.

Dokle god ljudi gledaju u nebo, viđali smo stvari kojih zapravo nema – bilo da su slike u sazvežđima, lice na Mesecu ili “misteriozna koliba” koju su uočili kineski naučnici i koja se ispostavila da je kamen.

Kineska misija za istraživanje Meseca identifikovala je “misterioznu kolibu” na horizontu Meseca. A jednostavno objašnjenje za “vrata” na Marsu zapravo je sadržano u samoj fotografiji ako bolje pogledate, tvrde naučnici.

To pokazuje dokaze da je ova karakteristika nastala kroz “normalne geološke procese”, objasnio je za Daily Telegraph profesor Sanjeev Gupta sa Imperial College London (Isti Imperial College iz kojeg je i krenula korona histerija).

Pravoslavno PROROČANSTVO- Tehnokratske ideje su osuđene na PROPAST

Duboka pukotina vidljiva je unutar “vrata”, što ukazuje na pukotinu u steni – nešto što se dešava i na Marsu i na Zemlji i moglo se dogoditi bilo kada u poslednjih nekoliko stotina miliona godina.

“Pukotina je pukotina i ima ih u izobilju na Marsu i Zemlji – nema potrebe za potresima da bi ih proizveli”, rekao je profesor Gupta, koji je radio na misiji Curiosity s NASA-om.

“Nema ništa čudno na slici – ovo su samo normalni geološki procesi.”

Perspektiva takođe dolazi u obzir – NASA kaže da se pukotina samo čini kao vrata pune veličine jer je slika izuzetno uvećana.

Razmak je zapravo mala pukotina u steni, objasnio je portparol NASA-e za Snopes, web stranicu za proveru činjenica.

“Naučnici tima su podvukli koliko je zapravo mala ta pukotina”, rekli su, oko 30 sa 45 centimetara.

Dobra vest je da rover Curiosity nastavlja potragu za životom na Marsu, ili barem znakovima da je život tamo nekada postojao.

NultaTačka