Sve vesti Svet

KOMEDIJA! U AMERICI POLICIJA PREPORUČUJE DA SARAĐUJETE SA KRIMINALCIMA UKOLIKO POSTANETE META PLJAČKAŠA

U Los Anđelesu postalo poprilično vruće i tesno. Sa jedne strane kriza i pandemija, a sa druge povećan nivo kriminala.

Zbog porasta nasilnih uličnih pljački, Odeljenje za pljačke i ubistva postalo je svesno stalnog kriminalnog trenda koji prati pljačke kuća. Osumnjičeni lociraju žrtve u Los Anđelesu, prate ih, a zatim počine pljačke kada žrtva stigne kući ili na posao. Ovi zločini se dešavaju širom grada Los Anđelesa, kao i širom susednih gradova. Za ove vrste zločina identifikovani su i uhapšeni različiti osumnjičeni.

Policijska uprava Los Anđelesa (LAPD) koristi saopštenje da navede sedam tačaka koje prenose savete odeljenja o tome šta stanovnici grada treba da urade kao odgovor na pljačke.

Tačka pet kaže: „Ako ste opljačkani, nemojte se opirati osumnjičenima za pljačku, sarađujte i ispunjavajte njihove zahteve. Budite dobar svedok.”

LAPD

Kalifornija je jedna od saveznih država pod najstrožom kontrolom oružja. Država ima univerzalne provere prošlosti svakog pojedinca i zabranu „napadnog oružja“ od 1990-ih.

Država ima jasna pravila sa kojima se ograničava količina oružja koju građani koji poštuju zakon mogu kupiti svakog meseca, a od građana koji poštuju zakon zahteva se:

– da pokažu „dobar razlog“ kako bi dobili dozvolu za skriveno nošenje, zatim,
– zabranjuje nošenje u kampusu radi samoodbrane,
– zabranjuje nastavnicima da imaju oružje za odbranu u učionici,
– treba da se čeka deset dana na kupovinu oružja,
– ima uslove za registraciju oružja za građane koji poštuju zakon,
– ima zakon o crvenoj zastavi, a država takođe ima zabranu „visokog kapaciteta“ časopisa (o čemu se trenutno vodi sudski spor).

Pored toga, Kalifornija ima kontrolu municije, koja uključuje proveru pozadine za kupovinu municije i navođenje prodavcu razloga za kupovinu municije u državi u kojoj je odobrena prodaja.

Uprkos svim kontrolama oružja i municije, u Los Anđelesu se primećuje „povećanje nasilnih uličnih pljački“, a po svemu sudeći i imajući u vidu sve težu situaciju, ekonomsku i društvenu, taj negativan trend će se nastaviti.

NultaTačka/Breitbart