Sve vesti Tehnologija

KOMPANIJA TESLA PLANIRA PROIZVODNJU AUTOMOBILA “MODEL 2” BEZ VOLANA DO 2023 ZA 25.000 USD

Pisao Elena Vuk

Očigledno da nije lagao dovoljno poslednjih nekoliko nedelja otkrivanjem “Teslinog humanoidnog robota”, Elon Musk možda želi da se popravi, tako što je navodno rekao svojim zaposlenima da će Tesla pustiti u prodaju automobil od 25.000 dolara do 2023. godine.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

I to je objavio samo nekoliko sati nakon izveštaja kompanije Apple koja planira proizvodnju vozilo za masovno tržište do 2024. godine, Electrek je preneo da Tesla namerava objaviti predloženo vozilo od 25.000 dolara bez volana.

Musk je prvi put najavio ideju o vozilu vrednom 25.000 dolara na Teslin “dan baterija” prošle godine, napominje Electrek. Musk se nada da će uspeti postići cenu od 25.000 dolara koristeći novu baterijsku ćeliju i proizvodni proces, što bi na kraju moglo smanjiti troškove povezane sa baterijom za preko 50%.

Od tada se malo zna kako se taj napor sa baterijama odvija.

Musk se takođe nada da će novo vozilo, koje je nezvanično nazvano “Model 2”, biti potpuno autonomno. “Želimo li da ovaj automobil dođe sa volanom i papučicama?” Musk je navodno to pitao svoje zaposlene, sugerišući da ih ovom vozilu možda neće ni trebati.

“Moldel 2” predstavljaju kao kompaktni hatchback.

Prošle godine Tesla je otkrio planove za osnivanje istraživačko -razvojnog centra u Kini koji bi pomogao u izgradnji električnog vozila u “kineskom stilu”, koje bi moglo izgledati slično ili isto kao i predloženi “Model 2”.

Izvori su rekli da bi proizvodnja Electreka mogla započeti već 2023. Izveštaj je zaključen navodeći da će napredak kompanije u potpunoj samoupravljanju diktirati hoće li “Model 2” biti autonoman.

Sa obzirom da je u pitanju Elon Musk, i veoma kratak vremenski rok za završetak planiranog vozila, sve treba uzeti sa rezervom.

TESLA-BOTOVI ELONA MUSK-A SU MOŽDA SAMO PROVOKACIJA ALI DRUGI ROBOTI SU VEĆ OTELI POSLOVE OD LJUDI (VIDEO)

Nulta Tačka/ZeroHedge