Srbija Sve vesti

KON NAPAO RODITELJE I USTREMIO SE NA DECU: ,,AKO NE VAKCINIŠU DECU, RODITELJI BIRAJU VIRUS”

Beograd — Dr Predrag Kon izjavio za TV Prvu da roditelji koji ne žele da vakcinišu decu zapravo biraju virus. “Da li treba decu da pitamo hoće li se vakcinisati?”

Član Kriznog štaba je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, rekao da ako ne odvajate one nezaštićene od onih zaštićenih imaćete tok virusa, i tada će virus dugo trajati. A onda se, kako dodaje, stvara kolekitvni imunitet, koji takođe neki podržavaju.

“Ja jednostavno saopštavam istinu. Onda to znači da roditelj sam svom detetu bira virus i otuda ta poruka za vakcinu jer ona štiti od obolevanja”, istakao je dr Kon.

ZAŠTO SE O OVOME ĆUTI?! NOVA STUDIJA OTKRIVA DA mRNA VAKCINE MOGU PROUZROKOVATI “TRAGIČNE, PA ČAK I KATASTROFALNE” NUSPOJAVE

Prema njegovim rečima, deca osnovnoškolskog uzrasta imaju blažu kliničku sliku, ali nije tako sa decom koja idu u srednje škole. Potom dolazi do zaražavanja i onog dela stanovništva koje je vakcinisano i koje je posebno osetljivo i to su stariji građani i otuda ta priča o trećoj dozi.

Upitan da li je logično da se traži od roditelja da vakcinišu decu kada imamo situaciju da se ni dovoljan broj odraslih nije vakcinisao, dr Kon kaže: “Normanlo da je nelogično. Ja samo pitam jednu stvar, da li će deca uzrasta od 12 do 18 godina, kada budu imali svoju decu, da li će ih vakcinisati? Da li treba da pitamo decu da li hoće da se vakcinišu”, pitao je dr Kon.

Ističe da deca nemaju dovoljno znanja o tome. “Isto tako, tvrdim, da nemaju ni roditelji koji su zaluđeni sa tim”, dodao je on i napomenuo da samo 12 antivakcinalista pokriva 73 odsto interneta, oni su uticajni u i to je problem.

“Dakle, pod uticajem pojedinaca, zloupotrebom straha i brige roditelja, stvaraju zabunu kod roditelja. Vrlo je jasno da roditelj izabrao da dete izloži virusu kada je odlučio da ga ne vakciniše”, ponovoio je on.

“Aman ljudi…”
Odgovarajući na pitanje da li roditelji odbijaju da vakcinišu decu jer kažu da nema dovoljno studija o tim vakcinama datim deci, član Kriznog štaba je je rekao da je to čista laž.

“Aman ljudi, da li neko veruje da ovde postoje neki idioti koji će staviti zdravlje dece iznad drugih stvari”, podvukao je dr Kon i ponovio, još jednom, da su sve relevantne institucije u Srbiji odobrile upotrebu vakcine za decu.

Ukoliko se ta deca ne vakcinišu, ostaće im takvo istorijsko sećanje, a to nikako za dalje neće biti dobro, zaključio je on.

NultaTačka/b92