Sve vesti Svet

Konašenkov: Više od polovine ljudstva bataljona 66. mehanizovane brigade ukrajinske vojske je pobeglo

Konašenkov: Više od polovine ljudstva bataljona 66. mehanizovane brigade ukrajinske vojske je pobeglo

General-potpukovnik portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov danas je izjavio da više od polovine ljudstva bataljona 66. mehanizovane brigade ukrajinske vojske pobeglo je sa svojih borbenih položaja u blizini Marjinke u Donjeckoj NR.

“U oblasti Marjinke u Donjeckoj Narodnoj Republici, preko polovine ljudstva trećeg bataljona 66. mehanizovane brigade ukrajinske vojske napustilo je svoje borbene položaje i područje borbenih dejstava zbog velikih gubitaka i nedostatka municije”, rekao je Konašenkov, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, preko trećine Ukrajinaca mobilisanih u 10. brdsku jurišnu brigadu ukrajinske vojske dezertiralo je, bežeći u nepoznatom pravcu.

“Brigada ima manje od 50 odsto ljudstva zbog velikih gubitaka”, tvrdi Konašenkov.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da je uništen veliki broj ukrajinske vojske, naoružanja i opreme kao posledica udara na železničku stanicu Kalinjindorf u Hersonskoj oblasti.

“Uništen je veliki broj pripadnika rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine, naoružanja i vojne opreme, koji su stigli na istovar na železničku stanicu Kalinjindorf u Hersonskoj oblasti”, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov na brifingu, preneo je Interfaks.

Evropska komisija slikovito izvređala stanovnike na prostoru bivše Jugoslavije

Prema njegovim rečima, u protekla 24 časa su operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija Ruske Federacije pogodile devet komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine.

Pored toga, kako je rekao Konašenkov, uništeno je devet skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u oblastima naselja Kramatorsk, Nikolajevka, Krasnoe u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), Malinovka u Harkovskoj oblasti, Guljaj Polje, Samojlovka u Zaporoškoj oblasti, kao i tri skladišta goriva u oblastima Harkov, Bogoduhov i Čugujev.

Naveo je i da su četiri ukrajinska drona oborena za jedan dan u oblastima naselja Korobočkino u Harkovskoj oblasti, Pervomajskoje, Jasinovata (DNR).

Dodao je da je od početka specijalne vojne operacije, uništeno 267 aviona, 148 helikoptera, 1.747 bespilotnih letelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.334 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 3.310 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 4.922 jedinice specijalnih vojnih vozila.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR PETROVIĆ- Vučić je u PANICI- Peticija protiv EVRO PRAJDA je USPELA

Nulta Tačka/Mediji