Sve vesti Svet

KRAJ KORONE U AMERICI! EVO ŠTA ĆE SE DESITI 2. FEBRUARA! OGLASIO SE I GRENEL

KRAJ KORONE U AMERICI! EVO ŠTA ĆE SE DESITI 2. FEBRUARA! OGLASIO SE I GRENEL

Američka savezna vlada više neće zahtevati od bolnica da svakodnevno prijavljuju broj ljudi koji umiru od COVID-19, prema novim smernicama američkog Ministarstva zdravlja i socijalnih usluga (HHS).

HHS je 6. januara objavio ažurirane smernice o tome koje informacije bolnice dostavljaju agenciji. Smernice napominju “povlačenje polja koja se više ne moraju prijavljivati”, među kojima je i “Smrtni slučajevi od COVID-19 od prethodnog dana”.

Smernice navode: „Ovo polje je neaktivno za federalno prikupljanje podataka. Bolnice više ne moraju prijavljivati ​​ove elemente podataka federalnoj vladi.” Ova izmena stupa na snagu 2. februara.

Iako su nove HHS smernice objavljene 6. januara, nisu objavljene dok ih dr Jorge A. Caballero, doktor medicine i klinički instruktor na Univerzitetu Stanford, nije objavio na Twitteru.

Ovim povodom oglasio se i bivši direktor Nacionalnih Obaveštajnih Službi SAD-a, Ričard Grenel koji je na Instagramu postavio pitanje: “Da li ovo znači da se vraćamo u normalu?”

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели richardgrenell (@richardgrenell)

U petak popodne, dr. Caballero je napisao: “Voleo bih da razumem zašto savezna vlada više neće zahtevati od bolnica da prijavljuju dnevni broj smrtnih slučajeva #COVID19 od 2. februara”

Caballero je retvitirao odgovor ovog novinara navodeći da je istog dana HHS objavio ažurirane smernice, dr. Ezekiel Emanuel, bivši savetnik Bajdenove administracije za COVID-19 i zagovornik eugenike, objavio je članak u Journal of the American Medical Association (JAMA ) ) pozivajući vlade da ” povuku ” prijavljivanje smrtnih slučajeva od COVID-19.

Emanuelov poziv na “novu normalnost” pozdravljen je u uvodu u Washington Postu i glavnim intervjuom na NBC-jevom Meet the Pressu, najistaknutijoj od američkih nedjeljnih talk-showova.

Iako će bolnice i dalje podnositi izveštaj državnim zdravstvenim vlastima, a preko država Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), mnoge države, na čelu s guvernerom republikanske Floride Ronom DeSantisom, i same ukidaju svakodnevno izveštavanje o COVID-a 19, ili već su to uradili.

CDC je bio u raspravama s Većem državnih i teritorijalnih epidemiologa o direktivi koja bi “naložila državama da ograniče dnevno prijavljivanje slučajeva”, prema izveštaju objavljenom 30. decembra u New York Timesu .

Države predvođene  republikancima već smanjuju testiranje i izveštavanje.

Tennessee, kojim upravlja republikanski guverner Bill Lee, koji je odbio da prizna izbor američkog predsednika Džoa Bajdena, već je prekinuo svakodnevno prijavljivanje slučajeva, prešavši na sistem prijavljivanja testova jednom nedeljno.

Generalni hirurg Floride Džozef Ladapo rekao je prošlog meseca da država namerava da “opusti” “mentalitet testiranja”. Ladapo izveštava DeSantisa, jednog od danas najpopularnijih republikanaca koji je takođe odbio da prizna ishod izbora 2020.

Još više država planira da ukine svakodnevno izveštavanje o slučajevima, a mnoge “koje i dalje svakodnevno izveštavaju u želji da naprave promenu u narednim mesecima”, rekla je za Times Marcelle Layton, glavna medicinska službenica u Veću državnih i teritorijalnih epidemiologa.

NultaTačka/WSWS