Sve vesti Svet

Kremlj: Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom

Kremlj: Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, komentarišući izjavu predsednika Ukrajine da je spreman da sa Rusijom razgovara o „neutralnom statusu“ Ukrajine, rekao da je uspešnost specijalne operacije Rusije po pitanju demilitarizacije te zemlje obavezna komponenta toga.

Takođe je kazao i da je ruski predsednik Vladimir Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa ukrajinskom, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, u ruskoj delegaciji će biti predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva spoljnih poslova i administracije Kremlja.

Takođe je kazao i da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tokom razgovora sa ruskim liderom rekao da će Minsk osigurati sve uslove po pitanju bezbednosti kako bi se pregovori održali.

Ministarstvo odbrane Rusije: Zauzet aerodrom u predgrađu Kijeva

„Zelenski je najavio spremnost da razgovara o neutralnom statusu Ukrajine. U početku je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je svrha operacije da se pomogne LNR i DNR, uključujući i demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine. I ovo, u stvari, je sastavna komponenta neutralnog statusa“, kazao je Peskov.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I NIŠKI PROFA!

Nulta Tačka/Sputnik