Sve vesti Svet

Kremlj: Šef države koja je bacila atomsku bombu i čije bombe padaju po celom svetu nema prava bilo kome da govori da je ratni zločinac

Kremlj: Šef države koja je bacila atomsku bombu i čije bombe padaju po celom svetu nema prava bilo kome da govori da je ratni zločinac

Izjave američkog predsednika Džozefa Bajdena o tome da je ruski lider Vladimir Putin „ratni zločinac“ su nedopustive i neoprostive, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ruski predsednik je mudar i kulturan međunarodni političar i ujedno lider Ruske Federacije. Takve izjave Bajdena su apsolutno neoprostive i nedopustive. Šef jedne države čije bombe padaju po celom svetu već dugi niz godina nema apsolutno prava da govori takve stvari“, kazao je on.

Peskov je podsetio i na činjenicu da su upravo SAD te koje su bacile nuklearnu bombu na zemlju koja je već bila pobeđena.

„Predsednik jedne takve države nema prava da izgovara ovakve reči. To je naše duboko ubeđenje“, zaključio je Peskov.

Podsetimo, tokom kratkog razgovora sa novinarima iz Bele kuće, dopisnik televizije „Foks njuz“ pitao je Bajdena da li je, „nakon svega što smo videli“, spreman da nazove svog ruskog kolegu ratnim zločincem.

Bajden je prvo odgovorio odrično i izašao iz prostorije, ali se zatim vratio, zatražio da se ponovi pitanje i rekao: „On je ratni zločinac“.

MARIO ZNA i dr ALEKSANDAR LJUBIĆ – Mladi lekar rešio da PROGOVORI – Otkrivena prava ISTINA o medicini

Nulta Tačka/Sputnik