Sve vesti Svet

LA RÉSISTANCE: FRANCUZI PRAVE VLASTITE RESTORANE KAKO BI ISKAZALI PROTEST PROTIV COVID-PASOŠA

Pisao Elena Vuk

Pojavio se još jedan primer Francuza koji stvaraju vlastite improvizovane restorane na otvorenom u znak protesta protiv državnog sistema i covid-pasoša.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Na video snimcima iz Reims-a vidi se veliki broj ljudi, uključujući mnoge porodice, koji su kampovali na ulici uživajući u izletima uprkos novom pravilu koje važi za nevakcinise, a to je zabranjen ulazak u barove, kafiće ili restorane.

 

Covid-pasoši koriste se kako bi se sprečilo da ljudi koji nisu vakcinisani koriste javni prevoz i pristupe mnogim drugim mestima.

Piknik protest održan je na Place d’Erlon, u blizini restorana u kojem je nevakcinisanima ulaz zabranjen.

Ovo je drugi put da se protest održava na ovoj lokaciji, iako se čini da je ovaj put broj prisutnih još veći.

 

Sve je veća ljutnja na sistem covid-pasoša i toliko je rasprostranjena da mnoga preduzeća odbijaju da ga primenjuju.

Bivši Google-ov softverski inženjer Mike Hearn otkrio je kako je poštovanje novih pravila minimalno jer si mogao ući na brojna mesta bez pokazivanja dokaza o primljenoj vakcini ili valjanog negativnog testa.

Ovo je u suprotnosti sa prvim danima uvođenja programa, tokom kojih je viđena policija kako kontroliše po kafićima tražeći da vidi medicinske dokumente prisutnih ljudi.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/InfoWars