Sve vesti Tehnologija

Lanac Brze hrane prikazao robota koji će da zameni radnike u kuhinji (VIDEO)

Lanac Brze hrane prikazao robota koji će da zameni radnike u kuhinji (VIDEO)

Lanac Fast Food restorana Chipotle Mexican Grill eksperimentiše sa novim robotom za tortilja čips koji bi mu pomogao da nadoknadi nedostatak radne snage usred nedostatka radnika.

Generalni direktor Miso Robotics-a Michael Bell rekao je u petak Neilu Cavutu za Fox News da se njegova kompanija udružila s Chipotleom kako bi razvila robota za pravljenje čipsa dok se kompanija brze hrane bori sa trenutnim nedostatkom radne snage. Rekao je, “automatizacija je rešenje.”

“Ugostiteljska industrija je imala jaz u radnoj snazi ​​pre pandemije… pandemija je samo ubrzala ovaj veliki jaz između broja radnih mesta i raspoložive radne snage”, dodao je Bell.

Napomenuo je da će se američki nedostatak radne snage nastaviti još neko vreme jer milioni radnih mesta ostaju nepopunjeni. U međuvremenu, rukovodioci, poput onih u Chipotleu, nastoje da iskoriste Veštačku Inteligenciju za automatizaciju svakodnevnih zadataka koje bi obično obavljali niskokvalifikovani radnici.

U Moskvi hranu dostavljaju roboti ali ovog puta priroda je rekla NEMA DALJE (VIDEO)

Do sada su testovi u Chipotleovoj laboratoriji za inovacije u Irvineu u Kaliforniji bili odlični. Robot, nazvan “Chippy”, trebao bi da debituje na nepoznatoj lokaciji u južnoj Kaliforniji.

Ovo je samo još jedan primer kako nedostatak radne snage dovodi do ulaganja u automatizaciju od strane velikih korporacija kako bi se zamenili slabo plaćeni ljudski radnici. Ovim tempom, do kraja ove decenije, moglo bi se posumnjati da će mnogi restorani brze hrane imati automatizovane ruke u svim svojim kuhinjama, što bi trebalo da smanji troškove.

NultaTačka/ZeroHedge