Sve vesti Svet

LEGALNA POBEDA U TEKSASU! SUD POTVRDIO ZABRANU NOŠENJA MASKI

Pisao Elena Vuk

“Sjajne vesti”, objavio je guverner Teksasa Greg Abbott u sredu u tvitu obaveštavajući građane da je njegova izvršna naredba o zabrani nošenja maski u školama potvrđena od strane 5. Okružnog Apelacionog Suda.

Državni tužilac Teksasa Ken Paxton napisao je: “Naredba GA-38 o zabrani nošenja maski je ZAKON i potvrdio ju je 5. okružni apelacioni sud.”

U vezi sa ovom presudom, tročlano sudsko veće je izjavilo: „Analiza okružnog suda počiva na pogrešnoj premisi da je jedino utočište koje je dostupno tužiocima sposobnost njihovih škola da nametnu mandat za maske.

Sud je presudio da “nije bilo konkretne, ili stvarne ili neminovne povrede kao rezultat izvršenja” Abbottovog izvršnog naloga.

AP izveštava:

“U presudi od 15 stranica, 5. okružni apelacioni sud SAD-a u New Orleans-u odobrio je zahtev državnog tužioca Teksasa Ken Paxton-a da odgodi presudu američkog okružnog sudije Lee Yeakel. Apelacioni sud je 24. novembra već odobrio administrativni prekid dok je doneo zvaničnu odluku o Paxton-ovom zahtevu.”

Odluka 5. okruga u sredu znači da će Yeakel-ova odluka biti na čekanju dok slučaj prolazi kroz žalbeni proces. Apelacioni sud će na kraju doneti konačnu odluku o njegovom nalogu.

Savezni sudija je 10. novembra presudio da je zabrana koju je naredio republikanski guverner Greg Abbott putem izvršne naredbe prekršila savezni zakon koji štiti pristup učenika sa invaliditetom javnom obrazovanju.”

Odgovarajući na najavu, demokratski kandidat za guvernera Beto O'Rourke rekao je da će se, ako bude izabran, “skloniti sa puta lokalnim preduzećima koja žele da zaštite svoje zaposlene i koja žele da zaštite svoje kupce, ali koja su zabranjena od strane guverner sada i nisu u mogućnosti da to učine.”

Ovo je još jedna pobeda Američke Države Teksas.

Nulta Tačka/InfoWars