Sve vesti Svet

LEKARI IZ OKLAHOME IMAJU OGROMAN USPEH SA IVERMEKTINOM U LEČENJU PACIJENATA OBOLELIH OD COVIDA

Pritisak sa viših instanci na lekare i doktore medicine koji su više nego sigurni u delotvornost Ivermektina, ne prestaje. Izloženi su svakodnevnim pritiscima zbog prepisivanja ovog jeftinog leka pacijentima sa COVID infekcijom. I pored odličnih rezultata u lečenju, nije im data potpuna sloboda kada je u pitanju ovaj lek. Velike farmakološke industrije guraju svoja skupa sredstva u prvi plan.

Novi međunarodni izveštaj koji uključuje 64 studije, pokazuje da Ivermektin ima stopu uspeha od 86% kao profilaksa i 67% uspeha u ranom lečenju od koronavirusa.

Sada su dva lekara iz Oklahome, dr Džon Saton i dr Dejvid Džejn, podelili svoje priče o upotrebi ivermektina kao tretmana za svoje pacijente obolele od COVID-a 19.

Dr Džon Saton je specijalista interne medicine u Vudvordu, Oklahoma, i ima preko 38 godina iskustva u oblasti medicine. Opsluživao je tri staračka doma u okrugu Vudvord i Djui koji su bili zahvaćeni epidemijom COVID-19. A dr Džejn radi u Edmondu, (OK), i specijalizovan je za porodičnu medicinu i preventivnu negu.

Vladina intervencija u lečenju pacijenata obolelih od COVID-19 veoma zabrinjava dvojicu lekara.

„Vlada pokušava da prekorači svoj autoritet… Doktori su bili prilično autonomni od kada je postojao prvi lekar. Doktor je mogao da misli svojom glavom i uradi ono što je smatrao ispravnim za pacijenta. I mislim da vlada ne bi trebalo da govori lekarima kako da se bave medicinom.” — Dr Džon Saton

NOVI INTERVJU IZ BUNKERA! DR BORISLAV ANTONIJEVIĆ I MARIO ZNA!

„Lečim ih i pogodite šta? Oni postaju bolji. Ne mogu da stojim po strani i ne radim ništa kada znam da mogu da pomognem ljudima.” —Dr Dejvid Džejn

Izveštaj Saveta za javne poslove Oklahome:

Sva tri staračka doma koje opslužuje Saton doživela su i infekciju sa COVID-19. Prvi dom je doživeo infekciju pre nego što su vakcine postale široko dostupne i pre nego što je „ivermektin uopšte bio u diskusiji“, rekao je Saton.

Taj starački dom je imao stopu smrtnosti od 30 odsto među onima koji su zaraženi virusom, rekao je on.

U vreme kada je došlo do epidemije u drugom staračkom domu, i ivermektin i monoklonska antitela su bili poznati tretmani i davali su se štićenicima. Saton je takođe naredio da se svim stanovnicima obezbedi ivermektin „bez obzira da li imaju bolest ili ne“.

Od 56 stanovnika tog doma, samo jedan je preminuo od COVID-a.

„Ono što se razlikovalo od prvog staračkog doma bila su monoklonska antitela i ivermektin“, rekao je Saton.

Kada je treći starački dom imao izbijanje, sledio je sličan tok lečenja. Od 75 štićenika, samo jedan je umro.

„Prilično sam ponosan na svoje rezultate“, rekao je Saton, „jer u medijima čujete da su starački domovi imali potpunu katastrofu. Neki od njih su imali smrtnost od 80 procenata, a mnogi od 30 do 50 procenata.”

Saton priznaje da je njegovo iskustvo „anegdotska stvar“, a ne „definitivna studija“, ali je rekao da je rezultate teško ignorisati.

“Ne mogu definitivno reći da je ivermektin radio”, rekao je Sutton. „Činilo se da, u mom malom svetu, deluje. I niko – apsolutno niko – nije imao nikakve neželjene efekte od toga.”

Drugi lekari iz Oklahome izveštavaju o sličnim ishodima. Dr Dejvid Džejn, porodični lekar sa sertifikatom odbora u Edmondu, rekao je da je prepisao ivermektin stotinama pacijenata sa COVID-om i da je postigao „izuzetno visoke rezultate“. Od tog ukupnog broja, rekao je da je samo jedan pacijent hospitalizovan i „niko na respiratoru, niko nije umro“.

Oni koje je Džejn lečio imaju čak 93 godine.

Kao kardiolog, dr Dvejn Šmit je rekao da je primarna zaštita daleko od njegovog fokusa, ali pacijenti „me traže“ jer znaju da je „otvoren“ za prepisivanje ivermektina za ovu bolest zbog ogromnog broja podataka koji pružaju podršku iz celog sveta. Prema svom iskustvu, Šmit je rekao da je ivermektin „veoma efikasan ako se koristi u adekvatnim dozama i u ranoj fazi bolesti“.

Uprkos tim rezultatima na terenu, zvaničnici percipiraju neprijateljstvo vlade i regulatora prema propisivanju ivermektina i sličnih lekova zasnovano na politici, a ne nauci.

Samo vakcine?

To ostavlja vakcine protiv COVID-19 kao primarni, formalno odobreni metod borbe protiv COVID-19. Međutim, iako se veruje da vakcine smanjuju težinu bolesti, one nisu neprobojni štit, posebno među najugroženijim populacijama.

Prema Odeljenju za boračka pitanja Oklahome, 64 pacijenta u osam boračkih centara kojima upravlja širom države umrla su dok su bili pozitivni na COVID između 1. januara i 15. oktobra 2021. Trideset i dve osobe umrle su pre nego što su vakcine protiv COVID-a bile dostupne. Od preostala 32 pacijenta koji su umrli dok su bili pozitivni na COVID, 23 su bila potpuno vakcinisana, četiri su primila jednu dozu vakcinacije sa dva injekcija, a samo pet nije vakcinisano.

NultaTačka/TheGatewayPundit