Sve vesti Svet

LUDILO! Kanadski zakon- Ako samo pomislite da napišete nešto što je zabranjeno možete biti kažnjeni

LUDILO! Kanadski zakon- Ako samo pomislite da napišete nešto što je zabranjeno možete biti kažnjeni

Predloženi zakon bi kažnjavao Kanađane ako su jednostavno osumnjičeni da nameravaju da objavljuju „govor mržnje“ na mreži.

Drugim rečima, zakon bi omogućio sudovima da kažnjavaju Kanađane za stvari koje još nisu uradili – ili možda neće ni uraditi.

Predlog zakona je primetio tehnički insajder koji je takođe ukazao na „nejasnu definiciju“ zakona o „govoru mržnje“.

U stvari, kanadski mediji su prvi put izvestili o zakonu prošlog juna, ali zakon nije bio kritikovan nakon oštrog odgovora kanadske vlade na nedavni protest kamiondžija u Otavi.

Cene su eksplodirale: Nafta, ugalj, zlato i pšenica poskupljuju iz sata u sat

“Globalne vesti” iz Kanade su objavile da bi zakon C-36 „dopustio osobi da se pojavi pred pokrajinskim sudom“ ako se ta osoba „plaši“ (kao kod osumnjičenih) da će drugi počiniti krivično delo „mržnje“, što uključuje govor/post na mreži.

Kritičari zakona rekli su da bi on narušio slobodu govora.

„Ovaj zakon neće biti usmeren na govor mržnje – samo obezbedite da birokrate u Otavi budu zatrpane neozbiljnim pritužbama na tvitove“, rekao je konzervativni ministar pravde u senci Rob Mur. „Trudoovi liberali ovlašćuju birokratiju da subjektivno ograničava prava Kanađana”.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA i VLADIMIR ČIČAREVIĆ- Sada je sve jasno- Srbija je jedna ogromna KINESKA laboratorija

Nulta Tačka/InfoWars