Sve vesti Svet

Ludilo sankcija! Ruski pijanista vezao se za vrata Mekdonaldsa zbog njihovog odlaska iz Rusije

Ludilo sankcija! Ruski pijanista vezao se za vrata Mekdonaldsa zbog njihovog odlaska iz Rusije

Ruski pijanista Luka Safronov, sin istaknutog ruskog umetnika Nikasa Safronova, vezao se lisicama za vrata restorana Mekdonalds u Moskvi, u nedelju, u znak protesta zbog odluke kompanije da se povuče iz zemlje u svetlu tekućeg vojnog sukoba u Ukrajini.

Safronov, koji je aktivista “body” pozitivnosti i teži preko 270 kilograma, rekao je da ne želi da menja svoj životni stil i optužio Ameriku da je poslednjih 30 godina provela navlačeći Ruse na Mekdonalds i propovedajući da ljudi mogu biti prihvaćeni takvi kakvi jesu, koliko god da su gojazni, samo da bi sve to oduzeli i naterali ljude da promene navike. Rekao je da su sankcije Rusiji usmerene na obične ljude poput njega.

Pianist Luka Safronov handcuffed himself to the entrance to McDonald’s on Pushkinskaya

„Situacija je izuzetno napeta i danas sam odlučio da reagujem. Rođen sam 31. oktobra 1990. – tačno 9 meseci nakon otvaranja prvog Mekdonaldsa u Rusiji. Možda je ova koincidencija uticala na ceo moj život“, rekao je Safronov.

„Amerikanci su nas ukrotili svojim ukusima i nametljivim reklamama i navukli su nas na mnoge stvari“, nastavio je on, optužujući Zapad da oduzima slobodu Rusima.

UGAŠENI! Ruski napad zaustavio plaćenike: Nakon pogibje 180 stranih legionara, Ukrajina stopirala regrutaciju stranaca

„Zašto političari iz neprijateljskih zemalja teraju nas, obične ljude, da na silu promenimo svoj način života? Vrednosti za koje sam se uvek zalagao, uključujući pozitivnost tela. Mislim da svako ima pravo da bira. Imam preko 270 kilograma i to je moj izbor, moj oblik samoizražavanja i moja sloboda“, rekao je Luka. „Danas mi oduzimaju hranu koju sam jeo ceo život. Oduzete su mi mogućnosti da putujem i upoznajem svet”.

Safronov je branio i prava kućnih ljubimaca, koji će sada morati da se prebace na različite brendove hrane, budući da se najpopularnija hrana za kućne ljubimce proizvodi na Zapadu, i optužio SAD da su počinile genocid iako su uptavo oni ti koji najviše govore o slobodi.

Luku je policija na kraju privela zbog nedozvoljenog protesta.

MARIO ZNA i ARSENIJE ARSIĆ- Mi živimo u panici- Moramo se rešiti NEOLIBERALIZMA

Nulta Tačka/RT