Sve vesti Svet

LUDILO! Venčali se u nacističkim uniformama na dan Hitlerovog venčanja! Svojoj deci dali imena po nacističkim vođama (FOTO)

LUDILO! Venčali se u nacističkim uniformama na dan Hitlerovog venčanja! Svojoj deci dali imena po nacističkim vođama (FOTO)

Par mladenaca iz Meksika proslavio je svoju svadbu na zagonetan – i vrlo problematičan – način.

Njihovo venčanje prošlog meseca u centralnoj meksičkoj državi Tlaxcala inspirisano je nacističkom Nemačkom, sa elementima simboličnim za to vreme: nacističkim Waffen-SS uniformama, Folksvagen bubom ukrašenom svastikama i, naravno, vegetarijanskim jelovnikom – baš kao što bi Adolf Hitler zahtevao.

Par je razmišljao o svemu ispred svog odavanja počasti – sve do dana kada su odlučili da održe ceremoniju, 29. aprila, inače poznatog kao godišnjica braka Hitlera i Eve Braun, koji su se venčali pre 77 godina.

Na pitanje šta je podstaklo hrabar motiv, mladoženja Fernando je za meksičke novine Milenio rekao da “ljudi ne znaju pravu priču” o Hitleru.

Nacističko vjenčanje

“Hitler je bio vegetarijanac, izveo je svoju zemlju iz ekstremnog siromaštva i vratio svom narodu teritorije izgubljene u Prvom svetskom ratu”, insistirao je Fernando, koji je svoje prezime skrivao od medijskih izveštaja.

Sa novom suprugom Josefinom, ima dvoje dece. Njihov najstariji sin, Reinhard, dobio je ime po vođi SS-a generalu Reinhardu Heydrihu, dok je ime njihove kćerke, Hanna Gertrud, posvećeno nemačkom pilotu Hani Reitsch, koja je navodno spasila Firera na ratnom frontu, kao i Gertrud Scholtz-Klink, bivša predsednica Nacionalne lige nacionalsocijalističkih žena.

Nacističko vjenčanje

Svadbena zabava bila je prepuna nacističkih pristalica, od kojih su mnogi obukli i vojnu odeću u nemačkom stilu.

Reakcija ne iznenađuje Fernanda jer je doživeo pretnje smrću. “Moj tata i moji ujaci su sledbenici nacionalsocijalizma, a od malena sam morao da se suočavam sa ljudima. Udaran sam, pljuvan, a jednom mi je jedan čovek čak uperio pištolj u lice uzvikujući ‘nacista'”, rekao je Milenio.

Jevrejska zajednica u Meksiku “snažno osuđuje svaku akciju kojom se brani i veliča nacizam”, rekla je La Tribuna Israelita u izjavi Mileniju u četvrtak.

Vlasti u Meksiku ćute o tome, ali Centar Simona Vizentala, jevrejska organizacija za ljudska prava u Los Anđelesu, pozvala je svoju vladu da “preduzme odgovarajuće mere” protiv uvredljivog događaja.

“Meksiko je glasao za rezoluciju Ujedinjenih naroda koja osuđuje iskrivljavanje holokausta i sve oblike rasizma,” rekao je dr. Shimon Samuels, direktor za međunarodne odnose u centru, putem saopštenja za javnost . “Međutim, nije bilo reakcije države ili organizacija za ljudska prava koje osuđuju ovaj zločin.”

NultaTačka/NYpost