Sve vesti Tehnologija

LUDNICA! Koristili decu kako bi testirali bezbednost Teslinih vozila

LUDNICA! Koristili decu kako bi testirali bezbednost Teslinih vozila

Obožavaoci Tesle INC. samim tim i obožavaoci milijardera Ilona Maska došli su na ideju da testiraju ispravnost vozila koristeći decu.

Video testiranja koje obuhvata eksperimente da li autonomna vožnja funkcioniše valjano i da li će auto uspeti sam da zakoči pred preprekom je bio objavljen na YouTube nalogu „Whole Mars Blog“ prošle nedelje pošto je Omar Kazi, koji vodi nalog Teslinih obožavalaca, pozvao roditelje u San Francisku da uz pomoć svoje dece testiraju softver. Njegovom pozivu se odazvao i jedan od Teslinih investitora, preduzetnik Tad Park. Za testiranje je iskoristio svoju ćerku i petogodišnjeg sina.

Portparol YouTube-a je za CNBC rekao da je snimak uklonjen jer krši smernice o sadržaju koji ugrožava maloletnike.

„YouTube ne dopušta sadržaj koji prikazuje maloletnike kako učestvuju u opasnim aktivnostima ili koji podstiču maloletnike na opasne aktivnosti. Nakon pregleda, uklonili smo sadržaj“, rekao je portparol za CNBC.

Ne može da se sakrije- Fauči će biti pozvan na odgovornost za poreklo Covid-19 uprkos ostavci

Kazi nije želeo da komentariše slučaj, a na Twitteru je potom objavio alternativni link za video.

Park, koji je učestvovao u testu sa svojim sinom i ćerkom, rekao je da oseća da je YouTube bio pod pritiskom medija da ukloni video, dok ga on smatra “benignim”. “Ovo nije bio test. To je jednostavno bila demonstracija sposobnosti sistema i da može prepoznati pešake”, rekao je Park.

Kako prenose mediji, on je istakao da automobil nije išao brže od 13 km/h prilikom testova u kojima su učestvovala njegova deca, kao i da je bio spreman da zaustavi automobil ako sistem ne zaustavi vozilo. Poziv da ljudi testiraju Teslu na svojoj deci usledio je pošto je kritičar ovog automobila Den O’Daud tvrdio da Teslin softver nije prepoznao lutku veličine deteta, već se zakucao u nju. To je izazvalo bes među obožavaocima električnog automobila, koji su želeli da odbrane sistem.

NultaTačka