Sve vesti Svet

Ludnica! Studija tvrdi da su deca sve deblja zbog KLIMATSKIH PROMENA

Ludnica! Studija tvrdi da su deca sve deblja zbog KLIMATSKIH PROMENA

Ne zato što su hranjeni sranjem i ohrabreni da vegetiraju ispred telefona i televizora?

Studija objavljena u časopisu Temperature tvrdi da postoji korelacija između porasta spoljne temperature i dece koja postaju deblja.

Studija tvrdi da klimatske promene dovode do toga da više dece ostaje unutra, jedu više i generalno budu manje aktivna.

CBS Mornings je izveštavao o ovim „nalazima“ prošlog vikenda, napominjući da je skoro trećina dece manje u formi nego što su bili pre jedne generacije.

Takođe primećuje da se manje dece bavi fizičkom aktivnošću 60 minuta dnevno.

Osnovni argument studije odnosi se na „procenu toplotnog stresa“ i tvrdi da je za decu „opasnije“ i manje zabavno biti aktivan ako je napolju toplije.

Kritičari su primetili da studija koristi statistiku zabeleženu tokom zatvaranja COVID-a, i kao takva može biti iskrivljena.

Napominje se „Klimatske promene neće imati samo direktne efekte poput viših temperatura okoline u mnogim regionima, već će takođe biti odgovorne za indirektne efekte koji mogu nezavisno da utiču na navike fizičke aktivnosti dece, na primer kao što je primećeno tokom globalne pandemije Covid-19.

Možda je činjenica da deca postaju gojazna i nezdrava više povezana sa činjenicom da ih roditelji sve više hrane nezdravom (pristupačnijom) hranom, zajedno sa činjenicom da društvo podstiče , štiti , pa čak i slavi nezdrave stilove života.

Vučić je u PANICI- Peticija protiv EVRO PRAJDA je USPELA

NultaTačka/SummitNews