Sve vesti Svet

Lukašenko otkrio koliko je terorističkih napada sprečeno u Belorusiji i to samo prošle godine

Lukašenko otkrio koliko je terorističkih napada sprečeno u Belorusiji i to samo prošle godine

U Belorusiji je tokom 2021. godine sprečeno 11 pokušaja terorističkih napada koji su finansirani iz Poljske, Litvanije, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

„Državna bezbednost Belorusije je tokom 2021. godine u saradnji sa drugim državnim strukturama sprečila 11 pokušaja terorističkih napada koji su organizovani i finansirani iz Poljske, Litvanije, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke. To je ono što znamo“, prenosi agencija „Belta“ reči Lukašenka.

OVO SU SVI ČEKALI! NULTA TAČKA VAM DONOSI NAJGLEDANIJU EMISIJU! UŽIVO SA MARIO ZNA

On je naveo da su „snage KGB-a otkrile planove za pripremu ekstremističkih akcija protiv predstavnika državnih medija, sudija, poslanika, saradnika snaga bezbednosti i članova njihovih porodica“.

Predsednik Belorusije je dao nalog KGB-u da posebnu pažnju posvete i sprečavanju sajber napada na ekonomske objekte u zemlji koji su slični biološkom oružju.
„Želim da izdvojim pokušaje sajber napada protiv nas. Ti napadi su srodni biološkom oružju, čak su i moćniji. Nisu potrebni ni tenkovi, ni mitraljezi, ni visokoprecizne rakete“, saopštio je on na sastanku sa predstavnicima državne bezbednosti.

Prema njegovim rečima, dovoljno je da se izvrše veliki sajber napadi na ekonomske objekte i to će biti dovoljno da se zemlja destabilizuje, zato je neophodno da KGB i druge strukture toj borbi posvete veliku pažnju, zaključio je Lukašenko.

Podsetimo, ranije je agencija „Sinhua“ prenela da su inostrani sajber napadi izvedeni preko kompjutera u Kini u cilju napada na Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju.

NultaTačka/Sputnik