Region Sve vesti

MAĐARSKA UPUTILA PORUKU EVROPSKOJ UNIJI! NEĆETE NAM GOVORITI KAKO DA VASPITAMO SVOJU DECU

Mađarska vlada obavestila je EU da ne sme da govori Mađarima o tome kako da odgajaju svoju decu nakon uplitanja globalističkog tela u nastavu vezano za LGBT predavanja u školama.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

To je pokrenulo neizabranu Evropsku komisiju, koja je pokrenula dva postupka zbog kršenja zakona, dok su čelnici 17 najvećih zemalja EU -a reagirali napisavši pismo tvrdeći da zakon predstavlja kršenje “osnovnih prava”.

Zakon takođe zabranjuje prikazivanje materijala povezanog sa homoseksualnošću ili transrodnošću na televiziji, u filmovima ili u oglasima deci mlađoj od 18 godina.

Ova odluka pokrenula je Evropsku komisiju da pokrene dva postupka zbog kršenja zakona dok su čelnici 17 najvećih drćava EU reagovali napisavši pismo tvrdeći da zakon predstavlja kršenje “osnovnih prava”.

Predsednica Evropske komisije, Ursula von der Layen takođe je ovaj zakon označila kao ,,sramotu”, tvrdeći da ,,koristi zaštitu dece kao izgovor za diskriminaciju ljudi zbog njihove seksualne orijentacije”.

Čak se tvrdilo da je EU namerno uskraćivala sredstva za pomoć u borbi protiv koronavirusa Mađarskoj kao kaznu.

Prošlog meseca, premijer Viktor Orban najavio je održavanje nacionalnog referenduma vezanog za ovaj zakon, čime se učvršćuje pravo mađarskog naroda da suvereno kaže kako želi da se upravlja zemljom.

Mađarska ministarka pravosuđa Judit Varga objavila je saopštenje u kojem se obećava da će se suprotstaviti ,,mešanju” briselskih nasilnika.

,,Mađarska je napadnuta bez presedana samo zato što nam je zaštita deca i porodica prioritet, a s obzirom na to, nismo spremni da dopustimo LGBTQ lobiranje u našim školama i vrtićima”, napisala je Varga.

,,Način odgajanja mađarske dece isključivo je pravo mađarskih roditelja. Brisel se u to ne mešati. Prema svim temeljnim dokumentima EU koje je Mađarska ikada usvojila, potpisala i ratifikovala odgajanje dece ostaje nacionalna nadležnost.”- dodala je ona.

Stav Mađarske u potpunosti je u skladu sa člankom 14. Povelje EU o sonovnim pravima, koji državama članicama daje ,,Slobodu osnivanja obrazovnih ustanova uz dužno poštovanje demokratskih načela i pravo roditelja da osiguraju obrazovanje svoje dece poštujući usklađenost sa njihovim verskim, filozofskim i pedagoškim uverenjima, u skladu sa nacionalnim zakonima koji uređuju ostvarivanje takve slobode prava.”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”