Sve vesti Tehnologija

MAGIČNA PILULA AMERIKA POČINJE TESTIRANJE PILULE PROTIV STARENJA I BRŽEG OPORAVKA OD POVREDA NA VOJNICIMA

MAGIČNA PILULA AMERIKA POČINJE TESTIRANJE PILULE PROTIV STARENJA I BRŽEG OPORAVKA OD POVREDA NA VOJNICIMA

Američka vojska razvila je tabletu za usporavanje posledica starenja i ubrzavanje oporavka od povreda, a biće isprobana na vojnicima u kliničkom ispitivanju koje je planirano za sledeću godinu. To je deo šireg plana Pentagona za „unapređenje ljudskih sposobnosti“.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Testiranje pilule sprovodi američka Komanda za specijalne operacije, a Liza Sanders, direktor za nauku i tehnologiju u toj Komandi navodi da ona „ima potencijal da, ukoliko testiranja budu uspešna, odloži starenje, spreči nastupanje povreda, što na neverovatan način menja stvari“, piše „Brejking difens“.

„Završili smo pretklinička ispitivanja bezbednosti i doziranja, kao prvi korak pred testiranje uspešnosti koje će biti sprovedeno u 2022“, rekao je Tim Hokins, portparol Komande.

Komanda specijalnih operacija radi na razvoju pilule zajedno sa privatnom biotehnološkom laboratorijom „Metro Internešnel Bajotek“.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! OTVARANJE PRIRUČNIKA ZA VAKCINISANJE!

Pilula je zasnovana na takozvanom „malom molekulu performansi“.

„Ne radi se o stvaranju fizičkih osobina koje već prirodno ne postoje, već o poboljšanju spremnosti naših snaga tako što bi im bile poboljšane karakteristike koje se obično smanjuju sa godinama“, rekao je Hokins.

Kako je objasnio, ova pilula moći će da se koristi ne samo za vojnike, već i za civile, a poboljšava ljudske performanse, kao što su povećana izdržljivost i brži oporavak od povreda.
„Mali molekul“ u biologiji je organsko jedinjenje koje ima malu molekularnu masu, a mnogi od njih regulišu biološke procese i često su baza za razne lekove.

Sastav pilule za sada je tajna, ali na sajtu kompanije „Metro Bajotek“ navodi se da su razvili jedinjenja za sintetisanje nikotinamid adenin dinukleotida (NAD+), koji je „od kritične važnosti za funkciju živih ćelija“.

Nivo NAD+ opada godinama, a naučnici smatraju da je to povezano sa starenjem i brojnim oboljenjima.

Pretkliničke studije pokazuju kako povećanje NAD+ može da pomogne u borbi protiv bolesti i opadanja funkcija kao posledice starenja. Tako bi održavanje optimalnih nivoa NAD+ pomoglo ljudima da žive duže i zdravije.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”