Sve vesti Svet

MARIN LE PEN RASTURILA KOVID TIRANIJU! VAKCINISANI NOSE OPASNOST?! “UKINUĆU KODVID PROPUSNICE I OSTALE MERE UKOLIKO POBEDIM NA IZBORIMA”

Predsednička kandidatkinja na izborima sledeće godine u Francuskoj, Marine Le Pen, obećala je da će ukinuti kovid propusnice ako bude izabrana na izborima jer su “beskorisni” i diskriminativni.

Ona će se kandidovati protiv sadašnjeg predsednika Emanuela Macrona, koji podržava kontroverzne mere.

„Čemu služi pasoš za vakcinu, osim za nametanje beskorisnog i nesrazmernog ograničenja francuskom narodu?“ rekla je Le Pen u intervjuu francuskom radiju France Inter.

Le Pen je protiv obavezne vakcinacije za sve, uključujući i medicinske radnike. Ona podržava “slobodu vakcinacije”, posebno imajući u vidu da vas vakcina ne sprečava da dobijete COVID ili da kontaminirate druge.”

Pozivajući se na vakcinisanog premijera Jeana Castexa koji je bio pozitivan na virus, Le Pen je rekla: “Mislim da ovde imamo dobar primer na vrhu.”

“Pravo pitanje je: može li vakcina sprečiti širenje virusa? Mislim da je danas odgovor ne”, rekla je ona.

Na pitanje da li podržava pojačivače vakcine, ponovila je da bi vakcinacija trebala biti izbor.

“Ne moram biti ni za ni protiv toga. Mislim da svi moraju biti slobodni u odlukama, jer je u stvarnosti samo vaš život u pitanju”, rekla je Le Pen.

“Svako mora sam da odredi rizike i koristi.”

Le Pen je rekla da bi oni sa pasošem za vakcinu mogli biti opasniji od nevakcinisanih jer se “rukuju i idu u restoran” dok su bolesni od virusa.

“Izgleda da ništa ne može zaustaviti širenje ovog virusa, tako da su sva ova ograničenja besmislena”, insistirala je.

Ona je rekla da će ukloniti “besmislena ograničenja” ako bude izabrana, posebno suspenziju zdravstvenih radnika koji nisu vakcinisani.

“Suspenzija zdravstvenih radnika je beskorisna, oni su nam potrebni”, rekla je ona.

“Bolnice su glavni problem”, dodala je.

„Odgovornost je vlade [da osigura da ima dovoljno bolničkih kreveta]…. Uklonili su krevete [i] dozvolili da bolnice postanu medicinske pustinje sa 30% radnih mjesta koje je sada upražnjeno”, nastavila je.

“U ostalom ukloniću sva ova ograničenja koja su očigledno beskorisna.”

NultaTačka/ReclaimTheNet