Sve vesti Tehnologija

MARIO ZNA OTKRIO! ŠTA JE TO I KO STOJI IZA PROJEKTA ,,INTERNET TELO”: KOHLEROV IMPLANT, DIGITALNA TETOVAŽA, SMART SOČIVA, MERAČ PLODNOSTI, NANOGICE ZA BEBE!

Naš međusobno povezani globalizovani svet funkcioniše na Internetu. Ne tako davno, povezivanje na Internet zahtevalo je pristup računaru koji je fizički povezan sa ruterom. Zatim su stvari postale bežične i uspon pametnog telefona stavio je Internet u svačiji džep.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nakon svega, izgrađen je takozvani Internet stvari (IoT) koji se sastojao od stvari u rasponu od kućnih aparata do municije sa senzorima, softverom i drugim tehnologijama za bežično povezivanje i razmenu podataka sa drugim uređajima i sistemima. Iste tehnologije i koncepti koji podupiru IoT ulaze u novu arenu koja se zove Internet tela gde će i samo ljudsko telo biti na mreži, potencijalno okončavajući koncept telesne autonomije kakvu poznajemo.

U eri vakcinalnih mandata, tema telesne autonomije je “krucijalna”. Jedna strana argumenta veruje da se celo čovečanstvo mora podvrgnuti ubodu eksperimentalnom injekcijom. Ostali verujemo da je sposobnost da sami odlučujemo šta se u telu dešava, a šta se ne dešava, osnovno pravo, a ono što ovo pravo čini je samo po sebi razumljivo. Ali mandati vakcina su samo jedna bitka u ratu za telesnu autonomiju. Potrebna je veća borba protiv Agende da se ljudsko telo poveže sa internetom.

“Internet tela” je tek nedavno ušao u leksikon – mada ideja o korišćenju ljudskog tela za generisanje proizvoda, resursa i podataka nije nova i upravo tako zvuči. „Mreža ljudskih tela čiji integritet i funkcionalnost se barem delimično oslanjaju na Internet i srodne tehnologije, poput veštačke inteligencije, će osporiti pojmove ljudske autonomije i samouprave”, piše članica Atlantskog saveta, Andrea M. Matvishin u William & Mary Law Review.

Rumunski vojni časopis, Land Forces Academi Academy Review, u oktobru 2019.-e godine, objavio je članak pod naslovom „OD DIGITIZACIJE LJUDSKOG TELA DO INTERNETA TELA PREMA NOVOJ DIMENZIJI VOJNIH POSLOVANJA“ Vasile- a Florin- a Popescu- a sa Univerziteta za nacionalnu odbranu Rumunije. Iako nejasan izvor, ovaj kratki izveštaj savršeno sažima očiglednu putanju ove tehnologije. Ne treba čuditi što su od najranijih dana osmišljavanja “Interneta tela”, vojne primene bile u prvom planu.

Dakle, kako povezati ljudsko telo sa internet mrežom? Potkožni uređaji ubrizgani pod kožu, naravno. Popescu predviđa samo-sastavljajuće uvek ugrađene poluprovodnike od grafena koji se mogu napajati toplotom i električnom strujom ljudskog tela, računare napravljene od silicijum-oksida i magnezijum-oksida koji se rastvaraju u ljudskom telu, pametne tetovaže napravljene od kola sa ugrađenim antenama i senzorima koji se stvaraju DARPA -om i Motorolinom „identifikacijom vitamina“, koje guta i aktivira želučana kiselina u želucu, kao i neke od “divnih inovacija” pomoću kojih se naše telo može povezati sa ovim novim internetom. Prema njegovoj proceni, sve će to biti moguće u narednih pet godina.

Zbog toga zvuči kao da je “Internet tela” nešto na čemu se tek radi u laboratorijama, nešto što je još isključeno u bliskoj budućnosti. Istina je da je prva generacija ove tehnologije, u obliku spoljnih istrošenih uređaja, već tu i da se koristi za prikupljanje podataka o promenama ponašanja korisnika. 2018. godine, “Strava” – aplikacija za praćenje fitnesa koja beleži kretanje korisnika, komično je razotkrila američke vojne operacije širom sveta. Podatke o broju otkucaja srca kompanije Apple Watch prikuplja osiguravajući div John Hancock radi provere nivoa vežbanja, dok istraživači na Fitbit- u tvrde da mogu koristiti podatke iz odeće za otkrivanje slučajeva COVID- a 19, pre nego što se pojave simptomi. Ne zaboravimo na one aplikacije za praćenje i praćenje sa omogućenim Bluetooth-om, koje su predstavljene u ime borbe protiv takozvane pandemije.

Sledeća generacija ove tehnologije biće pomenuti interno implantirani uređaji. „Pametna kola kože koja mogu da učine dostupnim periferni nervni sistem, sajber-kontaktna sočiva, milirobote, digitalne tetovaže ili implante sa plaćanjem po pregledu“, predviđa Popesku, neki su od pronalazaka koji će pomoći spajanju čoveka i mašina.

Opet, ovo nisu koncepti iz naučnofantastične priče smeštene u daleku budućnost, već prave tehnologije koje se razvijaju u sadašnjosti.

Rad na digitalnim tetovažama, koje isporučuju mikroiglice na bazi šećera radi praćenja nečijeg statusa vakcinacije, ne finansira niko drugi nego Fondacija Bill i Melinda Gates. „Kada se igle otope za otprilike dva minuta, isporučuju vakcinu i ostavljaju uzorak oznaka ispod kože, gde postaju nešto poput tetovaže sa bar kodom“, kažu istraživači sa Univerziteta Rice. Ovi „digitalni sertifikati“ kako ih naziva Gates imaju mnogo šire primene od praćenja vakcinalnog statusa osobe. Bar kod se isto tako lako može povezati sa biometrijskom identifikacijom osobe ili novčanikom Centralne banke u digitalnoj valuti, koji u svakom trenutku mogu da uključe ili isključe oni koji imaju ovlašćenje da to učine i kada se to telo isključi sa mreže. „Umesto uređaja povezanih na Internet kao u Internetu stvari, ljudska tela mogu biti povezana na mrežu, sa potencijalom da se kontrolišu i nadgledaju na daljinu“, piše Popescu.

STUDIJA: VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U VAŠEM TELU ZARAD RANOG OTKRIVANJA I LEČENJA BOLESTI! 

Šta je sa tim kontaktnim sočivima? Ministarstvo odbrane i Innovega iOptics rade na tome deceniju. Kao i Google.

Millirobote (nanobote), koji zalaze u domen nanotehnologije, već uveliko stvaraju kompanije poput Ginkgo Bioworks iz Bostona. Brojni istraživači sa transhumanističkim aspiracijama nadaju se da će jednog dana uskoro moći da stvore „interfejs ljudskog mozga/oblaka“ uz pomoć nanobota. Clyde Lewis objašnjava koliko bi ovo bilo apokaliptično:
Ovaj novi koncept predlaže korišćenje neuronskih nanobota za povezivanje sa neokorteksom ljudskog mozga – najnovijim, najpametnijim, „svesnim“ delom mozga – sa „sintetičkim neokorteksom“ u oblaku. Nanoboti bi tada obezbedili direktan nadzor u realnom vremenu i kontrolu signala do i iz moždanih ćelija. Nanomedicina, veštačka inteligencija i računanje dovešće ovaj vek do razvoja ljudskog interfejsa „mozak-oblak“.

“Ovi uređaji bi se kretali kroz ljudsku vaskulaturu, prelazili krvno-moždanu barijeru i precizno se automatski pozicionirali među, ili čak unutar moždanih ćelija”, objasnio je Freitas. “Zatim bi bežično prenosili kodirane informacije u i iz mreže superkompjutera, zasnovane na oblaku, radi praćenja stanja mozga u realnom vremenu i ekstrakcije podataka.”

Stvari postaju još luđe ako uzmete u obzir činjenicu da bi to moglo omogućiti Matrix-style sposobnost preuzimanja gomile informacija u mozak. B-CI bi nam čak mogao omogućiti da stvorimo budući „globalni supermozak“, povezujući mreže ljudskog mozga i AI za formiranje “uma košnice”.

Internet je od svog početka bio oruđe vojno-industrijskog kompleksa. Stvaranje ARPANET-a, preteče savremenog interneta, podstaknuto je „potrebama Pentagona za sistemom komande i kontrole koji bi odgovarao vojnim zahtevima“. Otkrića uzbunjivača poput Russ-a Tice-a, Villiam-a Binney-a, Edvard-a Snovden-a i Thomas-a Drake-a pokazala su kako privatne kompanije poput Google-a, AT&T, Verizon-a i Facebook-a rade sa obavještajnim agencijama poput Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) kako bi prikupile Internet informacije koliko god mogu.

Bivši čelnik CIA-e David Petraeus govorio je na samitu za In-Q-Tel, CIA-inu firmu za rizični kapital, 2012. godine praktično pljuvajući zbog mogućnosti špijunaže ljudi putem Interneta stvari.
Internet tela neće biti drugačiji. Popescu zaključuje svoj članak preporučujući da je „sposobnost vojske 21. veka da razume, predvidi, prilagodi i iskoristi Internet tela (IoB) na budućem bojnom polju, ključna za održavanje i povećanje njihove konkurentske prednosti“. Ali nemojte samo verovati na reč uglavnom nepoznatog rumunskog vojnog komandanta. U istraživačkom izveštaju korporacije RAND objavljenom 2020. godine, pod naslovom „Internet tela: mogućnosti, rizici i upravljanje“, takođe se otkriva da će vojska koristiti Internet tela kako bi „pratila zdravlje i dobrobit pripadnika službi, poboljšala njihovu kognitivnu i fizičku sposobnost, poboljšala obuku i omogućila sposobnost ratovanja “.

Ne samo da će ovi super vojnici biti opremljeni svojim pametnim senzorima i uređajima za borbu protiv beskrajnih ratova u inostranstvu, oni će nesumnjivo biti korišteni kod kuće za borbu protiv takozvanih domaćih ekstremista koji ne poštuju vladine diktate. Kao što smo nedavno izvestili, Ministarstvo za unutrašnju bezbednost nedavno je izdalo novo upozorenje o terorističkoj pretnji koje upozorava na „rasno ili etnički motivisane nasilne ekstremiste (RMVE) i nasilne ekstremiste protiv vlade/protiv vlasti“ koji „sagledavaju potencijalno uspostavljanje ograničenja zbog javnog zdravlja u Sjedinjenim Državama, kao obrazloženje za izvođenje napada. ” DHS takođe primećuje njihovu zabrinutost zbog „teorija zavere o uočenoj izbornoj prevari i navodnom vraćanju na posao, kao i odgovora na predviđena ograničenja u vezi sa sve većim brojem slučajeva COVID- a“, koje nastavljaju i „mediji povezani sa ruskom, kineskom i iranskom vladom“.

Ako se dozvoli ovaj proces, bitka za telesnu autonomiju će biti izgubljena. Iako je borba protiv mandata vakcina od vitalnog značaja za pobedu, moramo takođe prestati da podržavamo ekonomiju “Interneta tela”. Mali i jednostavni načini odbijanja uključuju: ne korišćenje najnovijih „pametnih“ uređaja, udaljavanje od medicinskog sistema koji želi da vas opremi implantabilnim uređajima i zaustavljanje svake podrške za sve institucije koje žele da vežu ljudski mozgak sa veštačkom inteligencijom.
Ukratko, moramo prestati da podržavavamo vlastito porobljavanje.

Linkovi:

Digitalne tetovaže- Bill and Melinda Gates – https://whatabouttheroads.co/the-graphene-oxide-prison/

Zatvor Grafen Oksida- https://whatabouttheroads.co/the-graphene-oxide-prison/

Guglova digitalna sočiva sa kamerom- https://www.extremetech.com/extreme/180571-google-invents-smart-contact-lens-with-built-in-camera-superhuman-terminator-like-vision-here-we-come

ISTRAŽIVANJE RAND org. Internet Tela- https://www.rand.org/pubs/research_reports/RR3226.html

CEO VIDEO O OVOJ TEMI POGLEDAJTE NA KANALU MARIO ZNA!