Sve vesti Svet

Marketing ili napad?! Nova Trampova društvena mreža mnogima pokazuje grešku pri logovanju

Marketing ili napad?! Nova Trampova društvena mreža mnogima pokazuje grešku pri logovanju
Pisao Elena Vuk

Nova mreža društvenih medija Donalda Trampa, Truth Social, imala je težak početak na dan svog lansiranja, pri čemu neki korisnici nisu mogli da se registruju, a drugi su dobijali poruke o grešci.

Trump Media & Technologi Group, koja ima za cilj da preuzme velike tehnološke kompanije sa ponudama od društvenih medija do striminga, pokrenula je Truth Social kako bi bivšem američkom predsedniku dala platformu nakon što mu je zabranjeno korištenje Tvitera i Fejsbuka.

Aplikacija, lansirana na Dan predsednika i za koju se navodi da je testirana od decembra, takođe govori korisnicima da postoji duga lista čekanja da se prijave.

Rumble, koji se smatra slobodnom alternativom Google-ovom YouTube-u, pruža tehnologiju i usluge u oblaku za Trump Media & Technologi Group. Među investitorima Rumble-a su poznati konzervativni rizični kapitalisti J. D. Vance i Peter Thiel. Vens, autor memoara „Hillbilli Elegi“, takođe je republikanski kandidat za Senat u Ohaju.

U oktobru je Tramp najavio plan za spajanje svoje medijske kompanije sa kompanijom za blanko čekove pod nazivom Digital Vorld Ackuisition Corp., u pokušaju da mu pomogne da povrati prisustvo na društvenim medijima.

Truth Social je dostupan samo na iOS-u kompanije Apple Inc., a korisnicima u zemljama kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo rečeno je da aplikacija nije dostupna u njihovom regionu.

Logo aplikacije je takođe privukao pažnju Trailara, male kompanije za održivi transport sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja je rekla Blumbergu da istražuje sličnosti između brenda Truth Social i njegovog sopstvenog brenda.

„Sada tražimo pravni savet kako bismo razumeli sledeće korake i opcije koje su dostupne za zaštitu našeg brenda“, rekao je portparol britanske kompanije putem mejla. „Trailar nema nikakve veze sa sajtom Truth Social Network.“

Nulta Tačka/Bloomberg