Sve vesti Svet

MASK portvrdio: Tesla otpušta veliki broj radnika u naredna 3 meseca

MASK portvrdio: Tesla otpušta veliki broj radnika u naredna 3 meseca

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask potvrdio je u utorak da će njegova kompanija za električna vozila otpustiti 10 posto radne snage u naredna tri meseca.

“Tesla će smanjiti otprilike 10 posto svog osoblja u naredna tri meseca”, rekao je Mask na Katarskom ekonomskom forumu.

U saopštenju su potvrđeni izveštaji koji već dve nedelje kruže u medijima.

“Veoma smo brzo rasli na strani plata. Za godinu dana, mislim da će nam broj zaposlenih biti veći”, rekao je najbogatiji čovek na svetu i dodao da je Tesla već otpustio 3,5 posto svojih radnih mesta.

Najava dolazi nekoliko dana nakon što je deoničar Tesle Solomon Chau podneo tužbu protiv milijardera, preduzetnika Tesla Inc. i njegovog upravnog odbora zbog njihovog navodnog podsticanja diskriminatorne prakse na radnom mestu. U dokumentu se navodi više slučajeva verbalnog zlostavljanja, rasne i seksualne diskriminacije i uznemiravanja Teslinih zaposlenih.

O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

Tužilac smatra da je Teslina „toksična kultura radnog mesta” prouzrokovala „finansijsku štetu” i „nepopravljivu” reputaciju na štetu akcionara kompanije.

Prošle nedelje, Bloomberg je izvestio da su Mask i njegove kompanije Tesla i SpaceX zajedno tuženi za 258 milijardi dolara zbog tvrdnji da su osmislili šemu reketiranja koja uključuje kriptovalutu Dogecoin.

NultaTačka