Sve vesti Svet

MASOVNI PROTESTI PROTIV COVID PASOŠA U ŠVEDSKOJ I AUSTRALIJI

MASOVNI PROTESTI PROTIV COVID PASOŠA U ŠVEDSKOJ I AUSTRALIJI

Masovni protesti protiv vakcinalnih propusnica sa nekoliko desetina hiljada učesnika održali su se danas u Švedskoj i Australiji.

U centru Stokholma, hiljade demonstranata okupilo se da protestuju protiv COVID pasoša. Policija je saopštila da tokom demonstracija nije bilo nereda.

Protesti su održani i u Geteborgu.

Pokret protiv vakcinalnih pasoša je ove nedelje porastao u Švedskoj nakon vesti da su Engleska i Češka Republika odlučile da ih ukinu zajedno sa većinom drugih mera protiv COVID-19.

Desetine hiljada protestuju protiv mera COVID-19 i širom Australije

Desetine hiljada demonstranata ponovo je izašlo na ulice nekoliko gradova širom Australije u subotu, što je izazvalo značajna kašnjenja u saobraćaju i javnom prevozu u Melburnu u maršu protiv naloga za obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19 i vakcinaciju dece.

Slične demonstracije održane su u Sidneju — gde su marširale pristalice poslanika Stranke Ujedinjene Australije Krega Kelija od stanice Strathfield do Burwood Parka sa transparentima koji pozivaju na okončanjenaloga za obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19 — i Brizbejn, gde su se demonstranti okupili u Musgrave Parku kako bi se suprotstavili nošenju maski i ograničenjima usled COVID-19.

SAD: NAKON SUDARA IZ KAMIONA POBEGLO NEKOLIKO LABORATORIJSKIH MAJMUNA KOJI MOGU DA ZARAZE LJUDE

Nulta Tačka