Sve vesti Svet

MEDICINSKA SESTRA UZBUNJIVAČ: KLINIKA DECI DAVALA NEADEKVATNU MEŠAVINU KOVID VAKCINA

MEDICINSKA SESTRA UZBUNJIVAČ: KLINIKA DECI DAVALA NEADEKVATNU MEŠAVINU KOVID VAKCINA

Medicinska sestra u Njujorku izjavila je da je klinika za pedijatriju deci davala neadekvatnu mešavinu COVID vakcine i nikada o tome nije obavestila javnost.

Uzbunjivač, koja je radila za kompanije DocGo i Ambulnz koju je ugovorila država, rekla je Džejmsu O'Kifu iz Projekta Veritas da zaposleni nisu bili obučeni da pravilno formulišu smeše, što je dovelo do toga da su barem neki pacijenti, uključujući decu, dobili doze sa pogrešnim razblaživačem.

Štaviše, uprkos mogućnosti da razblaživač poništi vakcinu ili izazove neželjene reakcije, incidenti su ostali neprijavljeni u javnosti.

„Takođe je nejasno da li je bilo koji oboleli pacijent ikada obavešten“, izveštava Veritas.

Snimak na tajnom zadatku koji je snimila uzbunjivač prikazuje radnika DocGo/Ambulnza koji razgovara o slučaju u kojem su radnici „nepravilno pomešali vakcinu protiv Covida-19 sa bakteriostatskom vodom umesto fiziološkim rastvorom“.

Na snimku se vidi da su medicinske sestre bile zabrinute da bi nepravilna mešavina „mogla poništiti (zaštitu vakcine) ili imati štetne efekte“.

Veritas je kontaktirao predstavnika kompanije Pfizer, koji im je rekao da nisu proučavali mešavinu vakcine Covid-19 sa razblaživačima osim natrijum hlorida (fiziološki rastvor).

U drugom delu videa, Guy Banks, supervizor DocGo/Ambulnz-a, govori radnicima da pravilno mešaju dozu, govoreći im: „Uverite se da je to pravi (razređivač). Neki ljudi su dobili pogrešnu.”

Zviždač tvrdi da joj je rečeno da „YouTube it“ kada je pokušavala da utvrdi odnos mešavine, i kritikovala je nedostatak obuke.

„Moj prvi dan nije bilo instrukcija o mešanju vakcine“, rekla je ona. „Pozvala sam nadzornika i pitala, ‘kako da razblažim ovu vakcinu?’ Rekao mi je da ‘YouTube it‘. Nikada nam nije data smernica u službi.”

Takođe se požalila da kutije sa bočicama vakcine ne sadrže umetke sa spiskom sastojaka.

„Nema umetka sa sastojkom u kutiji sa vakcinama, tako da ne mogu da edukujem roditelje o vakcini i to mi smeta jer je to moj posao medicinske sestre“, rekla je uzbunjivač O’Keefe.

Veritas izveštava da se uzbunjivač osećao prinuđenim da progovori jer je „potencijalni rizik za decu koja su primila pogrešnu mešavinu bio toliko značajan.

U međuvremenu, predsednik DocGo-a Entoni Kapone rekao je za Veritas da kompanija nije imala dokumentovane slučajeve da se bakteriostatska voda koristi kao razblaživač.

Kapone je „dodao da bi snimak mogao da opisuje ‘pogrešne stvari povučene sa polica’, ali da su na kraju ispravljene pre nego što su vakcine primenjene,” prenosi Veritas.

Nulta Tačka/InfoWars